Handelsvolume bij cryptobeurzen op jaarlijks dieptepunt, Binance uitgezonderd

1038 totale weergaven

Statistieken van analysebedrijf Arcane Research laten zien dat het rustig is bij cryptobeurzen. Het handelsvolume staat zelfs in de buurt van het jaarlijkse dieptepunten van april.

Laag volume

Volgens het laatste rapport van het Noorse bedrijf bedroef het dagelijkse totale spotvolume de afgelopen week gemiddeld $8 miljard. Daarbij noemen ze wel dat Binance er voor zorgt dat het nog enigszins hoog lijkt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het “dagelijkse handelsvolume” is een indicator die aangeeft voor hoeveel er aan bitcoin is gekocht en verkocht in de afgelopen 24 uur (of op één dag).

Als dit getal hoog is, laat dit zien dat er veel coins van eigenaar verwisseld worden. Als het handelsvolume laag is, laat dit zien dat er weinig interesse is (vanuit de retailmarkt).

Hier staan deze gegevens in een grafiek weergegeven:

Handelsvolume bij cryptobeurzen op jaarlijks dieptepunt, Binance uitgezonderd

Binance als vreemde eend in de bijt

Als je Binance uit de bovenstaande grafiek haalt, zie je duidelijk een downtrend. Eind 2021 lag het volume (exclusief Binance) nog een stuk hoger. Gek is dat niet, gezien dit het einde van de bullmarkt betrof, toen de prijs de $69.000 aantikte.

Momenteel wordt er nog steeds gemiddeld $8 miljard per dag getrade, maar als je Binance uit de metric haalt geeft dit een ander beeld.

De beurs verlaagde onlgangs de handelskosten naar nul, waardoor er twijfels zijn over de reëele handelsvolumes. Je kunt nu onbeperkt trades plaatsen, zonder dat dit iets kost. Dit leidt tot hele andere handelsstrategieën die voorheen met grotere bedragen niet mogelijk waren.

Ook kwam Forbes onlangs met een rapport waarin ze stelden dat 51% van al het handelsvolume met cryptovaluta bij 157 beurzen nep is. Bij Binance ligt dit percentage zelfs nog een stuk hoger, op zo’n 58%.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsvolume