‘51% het bitcoin handelvolume nep’, aldus Forbes

Volgens een artikel van Forbes is meer dan de helft van de dagelijkse handelsvolumes voor bitcoin nep.

Bitcoinhandel

Het zou naar verluidt gaan om maar liefst 51% van het dagelijkse handelsvolumes op cryptobeurzen. Forbes heeft onderzoek gedaan onder 157 crypto-exchanges uit de hele wereld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze schatten dat er $128 miljard aan bitcoin werd gekocht en verkocht. Ze gebruikten 14 juni als referentiedatum. Het gerapporteerde volume van al de beurzen kwam echter uit op $262 miljard. Daardoor komt Forbes tot de conclusie dat het maar liefst 51% lager is dan wat doorgaans gedacht word.

Bovendien behoren bedrijven als Binance, MEXC Global en Bybit volgens Forbes tot de meest problematische platforms met nepvolumes. Het zijn juist beurzen die hoge volumes rapporteren en qua regulering in een grijs gebied opereren.

21 beursen genereren $1 miljard of meer aan dagelijks handelsvolume voor bitcoin. Vervolgens zijn er nog 33 exchanges die tussen de $200 miljoen en $999 miljoen aan orders per dag verwerken.

Belangrijke disclaimer is wel dat er niet één juiste methode is om handelsvolumes in kaart te brengen. Volgens Forbes bestaat dit zelfs niet bij de meest gerenommeerde onderzoeksbureaus in de industrie.

Zelfs als je naar sites als CoinMarketCap, CoinGecko, Nomics en Messari berichtten allemaal over andere volumes.

Washtrading

Binance verlaagde onlangs de handelskosten naar 0%, waardoor dit nog meer vragen opriep omtrent handelsvolumes. Washtrading is ook een bekend fenomeen in de industrie.

Het het platform van Binance werd $89 miljard aan bitcoin verhandeld, wat zo’n 58% minder is dan de geclaimde $217 miljard.

Het nepvolume zou een van de redenen kunnen zijn waarom de SEC vooralsnog geen bitcoin spotmarkt ETF wil goedkeuren. De beurswaakhond is bang voor marktmanipulatie en wil beleggers beschermen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
beursBinanceBitcoin nieuws