Binance Domineert de Markt: Handelsvolume Bereikt Hoogste Punt Sinds 2021!

Binance

Het handelsvolume van Binance heeft de hoogste stand bereikt sinds mei 2021. Het steeg met 121% tot $1,12 biljoen in maart. Dit is de zevende maand op rij dat het volume stijgt. Het marktaandeel van Binance steeg ook met 1,04% tot 44,1% in dezelfde maand. Maar hoe komen deze grote stijgingen, ondanks dat Binance in veel juridische zaken verwikkeld is?

Herstel van Binance na schikking met justitie

Na een schikking met het Amerikaanse ministerie van Justitie en het betalen van een boete van $4,3 miljard, is Binance aan het herstellen. Dit zie je terug in de handelsvolumes van derivaten, die met 89,7% stegen tot $2,91 biljoen. Dit is ook het hoogste niveau sinds mei 2021. Binance maakte grote winsten op de spotmarkten, met een toename van 2,3% in marktdominantie vergeleken met februari. Nu is Binance goed voor 38,0% van de handelsvolumes op gecentraliseerde beurzen (CEXs).

https://twitter.com/CCData_io/status/1776198613489602571

Groei ondanks regelgevende uitdagingen

In januari meldde analysebedrijf Kaiko dat het marktaandeel van Binance met 50% was gestegen binnen slechts twee maanden na de schikking met het Amerikaanse ministerie van Justitie. Ondanks regelgevende uitdagingen zag Binance een toename van meer dan 40 miljoen gebruikers in 2023. Dit is bijna een stijging van 30% vergeleken met het vorige jaar. Binance schrijft deze groei toe aan zijn “belangrijke diensten”.

Recordhoogtes in handelsvolumes

Het gecombineerde handelsvolume van spot- en derivatenhandel op CEXs steeg ook naar een nieuw record van $9,12 biljoen in maart, een stijging van 92,9%. Handelaren stroomden naar de markten terwijl bitcoin ook nieuwe recordhoogtes bereikte.

Het handelsvolume op Binance in crypto derivaten op CEXs steeg met 86,5% tot een recordhoogte van $6,18 biljoen, wat drie keer de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies is. Deze stijging vond plaats omdat beleggers en handelaren speculeerden op de prijsactie naarmate bitcoin een nieuwe all-time high naderde in maart.

Dit laat toch vertrouwen zien in gecentraliseerde handelsbeurzen, zeker na de problemen met FTX en de geruchten van vorige week over een rechtszaak tegen KuCoin.

Lees meer over:
Binancehandelsvolume

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...