Hardware wallet maker Foundation haalt $7 miljoen op

De start-up Foundation Devices heeft in een financieringsronde $7 miljoen opgehaald. Met het geld kunnen ze de ontwikkeling van hun hardware wallet doorzetten.

Vers groeigeld

Het bedrijf is gevestigd in Boston. Ze focussen op producten omtrent “digitale soevereiniteit” voor cryptovaluta. Naast de hardware wallet willen ze met het miljoenenbedrag ook haar software wallet verder gaan ontwikkelen.

Het geld komt uit de pet van Greenfield Capital, Lightning Ventures, Unpopular Ventures, Warburg Serres en Bolt. De financieringsronde is geleid door investeringsmaatschappij Polychain Capital.

Fountain is bekend vanwege haar Passport. Dit is een hardware wallet voor bitcoin met “airgapped security”. Dat betekent dat er geen externe USB of draadloze communicatie bij komt kijken. In plaats daarvan gebruikt het een camera en QR-codes om te communiceren en heeft het een ingebouwd kleurendisplay.

Het bedrijf heeft ook een mobiele wallet genaamd Envoy gelanceerd. Naar verluidt hebben ze het afgelopen anderhalf jaar “duizenden” exemplaren van de Passport verkocht.

CEO Zach Herbert vertelt in een persbericht het volgende:

“Het behoud van vrijheid en privacy is belangrijker dan ooit, te midden van wereldwijde censuur, schending van privacy en roekeloos financieel en monetair beleid.”

Geld in cold storage

Tel daar het falen van centrale handelshuizen bij op, en de noodzaak voor het Not Your Keys, Not Your Coins-narratief is ineens goed te begrijpen. Je kunt bitcoin immers in eigen beheer halen, buiten het bereik van welke derde partij dan ook.

Op een hardware wallet kun je jouw bitcoin bewaren in cold storage, losgemaakt van het internet. Daardoor is het doorgaans minder moeilijk om als buitenstaander toegang te krijgen tot iemands private key (of seed phrase).

Het momentum omtrent hardware wallets neemt zogezegd toe. Onlangs lanceerde Ledger nog een nieuw product genaamd Stax. Ook Jack Dorsey bouwt met Block aan een nieuwe hardware wallet (waarbij de focus ligt op biometrische informatie).

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!