Ledger lanceert nieuwe hardware wallet: Stax

471 totale weergaven

Het bedrijf Ledger zet een nieuwe hardware wallet op de markt. Samen met de ontwerper van de iPod hebben ze de Ledger Stax gemaakt. Met de hulp van Tony Fadell willen ze de toegang voor gebruikers tot cold storage makkelijker maken.

Nieuwe hardware wallet

Ledger is een van de bekendste hardware wallets. De chief experience officer van het bedrijf, Ian Rogers, maakte onlangs bekend dat ze de beste dag ooit hadden qua verkopen. De oorzaak? FTX stortte in, waardoor men het belang van 'bitcoin in eigen beheer' is gaan inzien.

Nu lanceert het bedrijf een nieuw product: de Ledger Stax. Het is ongeveer even groot als een credit card en heeft een E Ink-display scherm (net zoals een Kindle). Naar verluidt kan de batterij weken of zelfs maanden meegaan.

"De Ledger Nano lijkt meer op de iPod shuffle en we misten een beter apparaat. Het scherm geeft een veel gemakkelijkere oprit en bruikbaarheid. Ik kan dit ding vanuit de doos in een minuut opzetten, wat niet zo eenvoudig is om te doen met de Ledger Nano."

Stabelbaar

De naam Stax wijst naar een nieuwe (ietwat bijzondere) feature: je kunt de wallets opstapelen als je er meer dan één hebt.

"We hebben ook emotie in het apparaat gestopt. Stax maakt geluid, kan draadloos opladen en heeft functionaliteiten voor communicatie. Al deze kleine details zorgen ervoor dat het aanvoelt als een echt consumentvriendelijk apparaat."

Het product zal in het eerste kwartaal van 2023 beschikbaar. Je kunt het voor $279 aanschaffen op de website van het bedrijf.

Het acht jaar oude bedrijf uit Frankrijk heeft meer dan 5 miljoen apparaten verkocht aan consumenten in 200 landen.

Vorig jaar haalde het $380 miljoen op in een financieringsronde onder leiding van 10T Holdings. Het bedrijf is gewaardeerd op $ 1,5 miljard.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsLedger