Hashdex komt dichter bij lancering eerste spot crypto Index ETF in VS

439 totale weergaven

Vermogensbeheerder Hashdex heeft een gewijzigde S-1 aanvraag ingediend voor zijn spot crypto index exchange-traded fund (ETF), met als doel een product te lanceren dat Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) omvat.

Gewijzigde aanvraag bevordert crypto ETF van Hashdex

Op 1 oktober 2024 diende vermogensbeheerder Hashdex een gewijzigde S-1 registratie in bij de SEC voor zijn crypto-index ETF, waarmee een belangrijke stap werd gezet in de richting van het op de Amerikaanse markt brengen van een gediversifieerde cryptoportefeuille.

De Hashdex Nasdaq Crypto Index US ETF zal in eerste instantie Bitcoin en Ethereum bevatten, met de mogelijkheid om na verloop van tijd andere digitale activa toe te voegen.

De indiening komt nadat de SEC meer tijd had gevraagd om het product te beoordelen. De ETF, die een “one-stop-shop” zou kunnen bieden voor beleggers gericht op blootstelling aan de belangrijkste cryptocurrencies, zou worden genoteerd en verhandeld op Nasdaq. De methodologie van de ETF zal de Nasdaq Crypto US Index volgen, die de prestaties van BTC en ETH volgt.

Een concurrerend landschap voor crypto ETF’s

De stap van Hashdex staat niet op zichzelf. Andere vermogensbeheerders, zoals Franklin Templeton, strijden ook om goedkeuring van de regelgevende instanties om soortgelijke producten te lanceren.

Franklin Templeton’s voorgestelde Franklin Crypto Index ETF, ingediend in augustus, wil een digitale asset portefeuille aanbieden die de CF Institutional Digital Asset Index volgt.

Volgens Katalin Tischhauser, hoofd beleggingsonderzoek bij cryptobank Sygnum, volgt de groeiende belangstelling voor crypto-index ETF’s op het succes van single-asset Bitcoin en Ethereum ETF’s die eerder dit jaar werden gelanceerd.

Obstakels in de regelgeving en marktpotentieel

Ondanks het optimisme heeft de SEC nog geen ETF goedgekeurd die activa bevat buiten Bitcoin en Ethereum. Zorgen over regelgeving rond andere cryptocurrencies hebben ervoor gezorgd dat de meeste indexvoorstellen beperkt bleven tot deze twee activa.

Crypto ETF’s zijn in de loop van 2024 in een stroomversnelling geraakt, met meer dan $ 20 miljard die in augustus naar deze fondsen stroomde. Het totale beheerde vermogen in Amerikaanse ETF’s overtrof dit jaar voor het eerst de $ 10 biljoen, volgens Bloomberg Intelligence. Crypto ETF’s waren goed voor 13 van de 25 grootste ETF lanceringen in 2024 qua instroom, wat hun stijgende populariteit onderstreept.

Terwijl Hashdex en anderen wachten op de beslissing van de SEC, zou de mogelijke goedkeuring van een crypto-index ETF een nieuw tijdperk kunnen inluiden voor investeringen in digitale activa in de VS.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....