Hashdex vraagt SEC-goedkeuring voor gecombineerde Spot Bitcoin en Ethereum ETF

3809 totale weergaven

Hashdex heeft een aanvraag ingediend bij de SEC om een gecombineerd spot Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) exchange-traded fund (ETF) te lanceren, met als doel beleggers directe blootstelling te bieden.

Een nieuw ETF-voorstel

Hashdex, een in Brazilië gevestigde cryptobeleggingsbeheerder, heeft bij de SEC een aanvraag ingediend voor een gecombineerde spot Bitcoin en Ethereum ETF.

De voorgestelde ETF, met de naam Hashdex Nasdaq Crypto Index US ETF, wil de Nasdaq Crypto Index (NCI) volgen met behulp van een passieve beleggingsstrategie.

Fondssamenstelling en strategie

De ETF zal voornamelijk bestaan uit Bitcoin (70,54%) en Ethereum (29,46%), wat hun marktkapitalisaties per 27 mei 2024 weerspiegelt. Het zal alleen contant geld aanhouden om de onkosten te dekken, en Coinbase Custody en BitGo Trust Company zullen als bewaarders voor de onderliggende digitale activa dienen.

Tijdlijn voor beoordeling door de SEC

De SEC heeft 90 dagen de tijd om het voorstel te beoordelen en een definitieve beslissing wordt verwacht in maart 2025. Deze tijdslijn biedt ruimte voor publieke en institutionele opmerkingen over de aanvraag.

Als de ETF wordt goedgekeurd, zou dit een belangrijke stap zijn in de richting van de mainstream adoptie van cryptovoedingen op de traditionele financiële markten.

Impact op de markt en verwachtingen

Deze stap van Hashdex sluit aan bij andere potentiële spot Ethereum ETF emittenten. Hoewel de ETF zich in eerste instantie zal richten op BTC en ETH, suggereert de indiening dat het in de toekomst andere cryptocurrencies zou kunnen opnemen als ze aan specifieke criteria voldoen, zoals een notering op Amerikaanse gereguleerde platforms.

Scepsis en verdediging

Ondanks enige scepsis binnen de cryptogemeenschap over de combinatie van Bitcoin en Ethereum in één ETF, verdedigde Bloomberg ETF-analist James Seyffart de structuur. Hij benadrukte dat de marktkapgewogen benadering van de ETF “zeer zinvol is” voor gediversifieerde blootstelling aan digitale activa.

Het voorstel van Hashdex vertegenwoordigt een nieuwe mijlpaal in het zich ontwikkelende landschap van crypto ETF’s, en weerspiegelt de groeiende interesse in en het potentieel voor wettelijke goedkeuring van dergelijke financiële producten.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....