Hedgefonds met $55 miljard in beheer betreedt bitcoin (BTC) markt

Het Londense hedgefonds Marshall Wace is van plan om in de markt van digitale activa te investeren. Dat meldt The Financial Times, gebaseerd op bronnen die hierbij betrokken zijn. De wereldwijde toenemende populariteit van cryptocurrency’s blijkt ook bij grote vermogensbeheerders te resoneren, die steeds meer richting deze nieuwe activaklasse bewegen.

Investering

Het bedrijf heeft maar liefst $55 miljard aan activa in beheer. Een van de betrokkenen vertelt dat ze zich gaan richten op investeringen in ‘blockchain’, betaalsystemen voor digitale valuta en ook stablecoins. Op het eerste gezicht noemen ze bitcoin niet specifiek bij naam.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Naar verluidt lanceert Marshall Wace een nieuw portfolio dat focust op particuliere bedrijven die met ‘digitale financiering’ bezig zijn en in een laat stadium van de ontwikkeling zitten. Het bedrijf zocht een poosje geleden naar extra personeel, met het oog op de uitbreiding in deze nieuwe sector.

Daarmee is dit dus géén aankondiging dat ze direct bitcoin op de balans zetten, als hedge tegen geldontwaarding en inflatie. Het lijkt Marshall Wace vooral te gaan om het ecosysteem, de technologie en de bedrijven die in de industrie actief zijn.

Hoewel het hedgefonds nog aan het begin van de ontdekking van de cryptomarkt staat, willen ze snel uitbreiden. Dit willen ze doen met allerlei investering, waaronder in potentie (!) het handelen van de digitale valuta zélf. Marshall Wace heeft verder geen commentaar gegeven over de uitlatingen van de betrokkenen.

‘Digitale financiële markt’

Marshall Wace werd in 1997 opgericht door Sir Paul Marshall en Ian Wace. Eerder dit jaar lanceerde het een fonds waarmee ze in de gezondheidszorg beleggen. Met het nieuwe portfolio dat op ‘digitale financiën’ focust, zullen ze een vergelijkbare aanpak hanteren.

Ze noemen specifiek dat ze de infrastructuur rondom stablecoins interessant vinden. Circle en Tether zijn daarbij bekende namen. Eind mei deden ze bijvoorbeeld al mee aan een fondswervingsronde van in totaal $440 miljoen voor Circle, het bedrijf achter de USD Coin (USDC).

De nieuwe tak zal worden geleid door Amit Rajpal, de CEO van Marshall Wace Asia en tevens medeoprichter van het Indiase fintech-bedrijf Niyogin.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!