‘Merendeel beleggers denkt dat bitcoin boven $30.000 blijft’

CNBC heeft een onderzoek gedaan onder een heel aantal investeringsstrategen en portfoliomanagers, met betrekking tot de prijs van Bitcoin. Wat blijkt? 44% van hen denkt dat de koers dit jaar onder de $30.000 zal eindigen.

Enquête over Bitcoin prijs

Het doel van de enquête van de Amerikaanse nieuwszender was om het sentiment in de fintech-community te proeven. Zo vroegen ze onder andere wat de prijs van bitcoin zal zijn aan het einde van het jaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“44% zegt dat bitcoin onder de $ 30.000 zal staan en dat het dan ongeveer een jaar lang zo zal blijven. Anderen zijn optimistischer.”

Van de resterende 56% voorspelde denkt een kwart dat de prijs van bitcoin nog omhoog gaat schieten. Zij hebben een prijsdoel in gedachten van $40.000.

Een tweede kwart denkt zelfs dat de $50.000 nog in het vizier komt. Een minderheid (6%) denkt dat de koers in de buurt gaat komen van de recordprijs uit april. Zij verwachten een koersdoel van $60.000.

De experts noemen dat de use case van bitcoin een belangrijke rol speelt bij de prijsontwikkeling. Ze zien dat het een echte store of value is geworden, tegen alle verwachten en speculaties in.

Andere onderzoeken

Vorige maand deed de Bank of America ook al een onderzoek onder 207 investeerders. In totaal hebben ze met z'n allen $645 miljard aan activa in beheer. Het gros van deze investeerders ziet in Bitcoin nog steeds een zeepbel of een bubbel.

Bij de vorige peiling in mei was dat nog 75%. Een maand later is dit percentage gestegen tot 81%. De daling van de bitcoin prijs van bijna 50% vanaf de all-time high is hier ongetwijfeld debet aan.

Een ander onderzoek van Voyager Digital verklapte anderzijds dat 87% van de bitcoin bezitters zullen blijven bijkopen. Desondanks de flinke prijsdip, is het vertrouwen onder investeerders in het digitale goud naar recordhoogtes gestegen.

Het gaat dus om een steekproef: zie het niet als financieel advies en ga niet blind op prijsvoorspellingen af. Wat denk jij? Laat het ons weten in onderstaande poll:

Poll

Wat is de prijs van Bitcoin aan het einde van dit jaar 2021?

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsonderzoek