Hedgefonds van $17 miljard koopt Bitcoin bij Coinbase

Het grote Third Point van Daniel Loeb is de laatste grote institutionele speler die we mogen toevoegen aan het rijtje van bitcoiners. Het hedgefonds dat rond de $17 miljard in beheer heeft is een klant van Coinbase Custody, het Coinbase-platform voor institutionele beleggers.

Uit de boven water getoverde documenten blijkt dat het hedgefonds met vijf verschillende fondsen in bitcoin zit. Al is het niet duidelijk met hoeveel en of ze mogelijk ook in altcoins hebben geïnvesteerd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De indrukwekkende ontwikkeling van Coinbase

Met minder een week voor de grote beursnotering van Coinbase, zijn nieuwsberichten als deze een onderstreping van de prestaties van het Amerikaanse platform. In negen jaar tijd heeft Brian Armstrong Coinbase omgetoverd van een bitcoin-only digitale wallet, naar de grootste exchange ter wereld waar ook institutionele spelers hun bitcoin kopen.

Coinbase onthulde deze week in hun vrijwillige “earnings call” dat het in totaal $122 miljard aan assets in beheer heeft voor institutionele klanten. Daarbij verwacht het bedrijf, met name gedreven door de grote investeerders, nog flink te groeien dit jaar.

Eerder deze week werd al bekend dat het hedgefonds van beleggingsgigant Paul Tudor Jones ook klant is bij Coinbase. Waarmee het rijtje van institutionele klanten van Coinbase steeds indrukwekkender wordt. Dit zijn de mensen met de diepe zakken die nodig zijn om bitcoin naar nieuwe hoogten te stuwen.

Onduidelijk hoeveel Third Point geïnvesteerd heeft

We weten nu dat het hedgefonds van investeerder Daniel Loeb bitcoin heeft, maar hoeveel precies is niet duidelijk en daar wil het verder ook niets over kwijt. Wat verder opviel in het eerder aangehaalde document is dat het fonds ook openstaat voor staking en lending op Coinbase.

“Dit is de eerste grote traditionele financiële speler waarvan wij het weten dat ze openstaan voor staking,” aldus Tim Ogilvie, de oprichter van het bedrijf Staked. Volgens Ogilvie worden hedgefondsen langzaam wakker wat betreft de mogelijkheden van staking.

Third Point is waarschijnlijk al wat langer met bitcoin bezig. Midden maart onthulde het hedgefonds namelijk al dat het een positie heeft genomen in de bitcoin-exchange eToro, welke zich net als Coinbase klaarmaakt voor zijn Nasdaq debuut.

Lees meer over:
institutionele beleggers

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....