Hedgefondsen verwachten ruim 10% in cryptovaluta te beleggen

Als we op een steekproef af kunnen gaan, is het nog lang niet voorbij met de interesse in Bitcoin. Voornamelijk Noord-Amerikaanse hedgefondsen zijn steeds meer gefocust op beleggingen in de grootste cryptovaluta.

Ook blijkt dat de Europese en Britse conculega’s niet ver achterblijven. Ze verwachten binnen vijf jaar 6,8% van hun activa in ‘crypto’ aan te houden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

FOMO onder financieel directeurs

Het onderzoek is gedaan onder 100 financieel directeurs van verschillende hedgefondsen uit de hele wereld. Wat opvalt is dat de sector op korte termijn van plan is om de blootstelling aan cryptovaluta aanzienlijk te vergroten.

De steekproef is uitgevoerd door Intertrust. Als dit een goede representatie is van de gehele sector, gaat er nog veel geld naar Bitcoin toestromen.

Ze verwachten dat er in totaal $312 miljard aan investeringen worden gedaan in de cryptomarkt, gebaseerd op de antwoorden van deze honderd directeurs.

De hedgefondsen die afkomstig zijn uit de Verenigde Staten waren het meest optimistisch over de nieuwe activaklasse. Ze verwachten het aandeel van cryptovaluta in hun portfolio binnen vijf jaar te verhogen tot gemiddeld 10,6%.

Hun hedgefondsen uit de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk waren iets bescheidener. Zij gaven aan dat ze gemiddeld 6,8% van het portfolio in de cryptomarkt willen investeren.

Bullish fondsmanagers

Om een beeld te geven van de respondenten van de steekproef: Intertrust benaderde directeurs van fondsen met elk gemiddeld $7,2 miljard aan activa in beheer. De CFO’s verwachtten persoonlijk minimaal 1% van hun portfolio in crypto’s te stoppen.

Er zijn steeds mee hedgefondsmanagers die zich openlijk achter bitcoin scharen. Paul Tudor Jones en Anthony Scaramucci zijn twee bekende zwaargewichten.

Beiden zien in bitcoin een indekking tegen een inflatoire economie en als een oppotmiddel die in potentie superieur is aan goud.

Een andere grote naam in de sector die achter Bitcoin staat is Alan Howard. Hij is de medeoprichter van de vermogensbeheerder Brevan Howard. Eerder deze week investeerde Howard nog in twee start-ups die zich met digitale activa bezig houden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
hedgefonds