Miljardair Paul Tudor Jones wil 5% van portfolio in Bitcoin aanhouden

De Amerikaanse miljardair en hedgefondsmanager Paul Tudor Jones ziet het wel zitten met Bitcoin. In een interview met CNBC vertelt hij dat hij Bitcoin als een geweldige diversificatie van portfolio ziet. En dan niet als een minuscuul onderdeel van zijn investeringen, maar tot wel 5%.

Paul Tudor Jones

Het is alweer meer dan een jaar geleden dat de investeerder zich voor het eerst uitliet over Bitcoin. Destijds maakte hij bekend dat hij een 'rond de één procent van zijn portfolio' in de cryptomunt had gestopt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een paar maanden was hij al specifieker: het ging om 2% van zijn vermogen. Inmiddels is hij nog stelliger: hij wil ten minste 5% van zijn portfolio aan Bitcoin toewijzen, zo vertelde hij vandaag bij CNBC. In totaal bezit Paul Tudor Jones $7 miljard aan activa. Het is niet bekend of hij ook al daadwerkelijk vijf procent van zijn vermogen in Bitcoin heeft zitten, of dat hij dat nog moet doen.

De investeerder schaart de grootste cryptovaluta in dezelfde groep als goud, cash geld en commodities. Hij wil naar eigen zeggen in elk van deze activaklassen vijf procent van zijn vermogen stoppen.

Waarin hij de overige 80% van zijn portfolio investeert, hangt af van de Amerikaanse Federal Reserve, vertelt Tudor Jones. Hij verwacht dat de vergadering van de centrale bank van deze week "grote impact zal hebben."

Bitcoin is wiskunde

In onderstaand interview antwoord de legendarische investeerder over zijn reis in de wereld van cryptovaluta, die ongeveer een jaar geleden begon. Hij antwoord heel gevat:

"Ik houd van Bitcoin. Het is wiskunde. En wiskunde bestaat al duizenden jaren. 2 + 2 = 4, en dat zal de komende duizenden jaren ook zo blijven. Ik houd ervan om in iets te investeren dat betrouwbaar, consistent, eerlijk en honderd procent zeker is."

"Bitcoin is daarom voor mij erg aantrekkelijk. Als ik kijk naar de verschillen tussen de Fed(eral Reserve, red.) in 2013 en 2021 en de verschillen tussen Trump en Biden, dan weet ik niet of ik daar in moet geloven."

Ook wat betreft het minen van Bitcoin is de Amerikaan niet negatief. Het narratief over het energiegebruik schrikt hem niet af, hoewel hij wel ruimte voor verbetering ziet:

“Het kost meer energie om goud te delven dan om Bitcoin te minen. Het mag duidelijk zijn dat ik me zorgen maak over de impact op het milieu (...) en als ik de koning van de hele wereld was, zou ik Bitcoin mining verbieden totdat het ecosysteem betere alternatieven vindt."

In april berichtten we nog dat Paul Tudor Jones via Coinbase en Bakkt in Bitcoin futures investeerde.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over: