Het aan Trump gelinkte World Liberty Financial richt zich op lancering op Aave V3

434 totale weergaven
|

 

World Liberty Financial, het DeFi project dat verbonden is aan voormalig president Donald Trump, heeft een gewaagde stap gezet door een bestuursvoorstel in te dienen bij Aave, een van de meest prominente DeFi protocollen van Ethereum. Deze stap zou de aanwezigheid van het project in de blockchainwereld kunnen versterken, met een duidelijke focus op gedecentraliseerd lenen en uitlenen.

Aave voorstel en het delen van vergoedingen

Op 9 oktober 2024 diende World Liberty Financial een formeel voorstel in bij AaveDAO, het gedecentraliseerde bestuursorgaan van Aave. Het project is van plan te opereren als een instantie op Aave V3, met leverage van Aave’s infrastructuur om leen- en uitleendiensten voor cryptocurrencies aan te bieden.

Als het wordt goedgekeurd, krijgt AaveDAO 20% van alle vergoedingen die worden gegenereerd door World Liberty, naast 7% van het aanbod van WLFI, het bestuurstoken van World Liberty.

Het voorstel schetst hoe World Liberty het lenen en uitlenen voor Ethereum (ETH), Wrapped Bitcoin (WBTC) en stablecoins zoals USDC en USDT wil vergemakkelijken. Door zich te richten op stablecoin liquiditeit en gebruikers die nieuw zijn bij DeFi, wil World Liberty mensen aantrekken die bekend zijn met het merk Trump, maar onbekend zijn met de complexiteit van crypto.

Reactie Aave-gemeenschap

De AaveDAO gemeenschap zal het voorstel nu bekijken en bespreken, gevolgd door een stemming. Houders van Aave-tokens zullen bepalen of de samenwerking in lijn is met de langetermijnvisie van Aave. Bovendien zullen houders van WLFI het voorstel ook apart moeten goedkeuren.

De introductie van World Liberty zou nieuwe liquiditeit en gebruikers naar het Aave ecosysteem kunnen brengen, wat in het voorstel wordt benadrukt als een overwinning voor beide partijen. Er blijven echter vragen over de bestuursstructuur van WLFI, omdat het aanvankelijk werd beschreven als “niet-overdraagbaar,” een punt van zorg voor velen in de cryptoruimte.

Vooruitblik: Kansen en risico’s

Als het voorstel wordt aangenomen, kan World Liberty een belangrijke speler worden in de DeFi-ruimte. Het is echter belangrijk om op te merken dat de SEC soortgelijke projecten, zoals Uniswap, in toenemende mate onder de loep heeft genomen omdat ze ongeregistreerde effecten zouden hebben aangeboden.

Ondanks deze uitdagingen heeft World Liberty, als de Aave integratie slaagt, plannen om uit te breiden naar Ethereum Layer 2 oplossingen, zoals Scroll. Dit illustreert de ambitie om verder te groeien dan de traditionele DeFi-platformen, wat zowel een kans als een risico vormt voor investeerders.

 

Lees meer over:

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....