Bitcoin koers dipt naar $42.804, wat zeggen de analisten?

Sommige analisten geloven dat de vierjarige-marktcyclus van bitcoin is veranderd en dat de halving niet langer het ritme van de markt bepaald. Volgens analist Alerzio van Santiment is de grens van 50.000 dollar een belangrijk punt om in deze discussie in de gaten te houden.

Als we dit niveau pas op of rond het moment van de helft van deze halvingcyclus (11 april) breken, dan kan dat voor veel twijfels zorgen over het belang van de halving voor de bitcoin koers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"Als de prijs stabiliseert boven dit niveau, dan kunnen we meer krediet geven aan de analisten die zeggen: 'deze cyclus is anders dan anderen", aldus Alerzio zijn blog voor Santiment.

De geschiedenis herhaalt niet, maar rijmt

Met nog een paar dagen te gaan tot we de helft van deze halvingcyclus bereiken heeft de bitcoin koers wederom een tik gekregen van ongeveer 3 procent. Met die correctie komen we voor de afgelopen week uit op een min van rond de 6 procent.

Bitcoin heeft reeds vier halvings achter de rug, welke allemaal een vergelijkbare serie van gebeurtenissen kenden. Op dit moment lijken we voor het eerst in de geschiedenis af te wijken van het bekende patroon.

De geschiedenis herhaalt zich niet, maar rijmt wel. Kort na iedere halving begon een bullmarkt en nam de activiteit op het netwerk toe. De bullmarkt eindigde altijd met een nieuwe all-time high. Dit patroon zagen we in de periode van mei 2020 tot november 2021.

Normaal gesproken vallen we hierna in een lange bearmarkt, maar op dit moment lijkt daar geen sprake van. In plaats daarvan lijkt de markt zich nu te bewegen in relatief korte bull- en bearmarkten.

Bitcoin koers dipt naar $42.804, wat zeggen de analisten?

Willy Woo doet vergelijkbare observatie

On-chain analist Willy Woo ziet eenzelfde patroon ontvouwen en observeert de eerste tekenen van "de laatste cyclus" these die zich uitspeelt.

Sinds de lokale bodem in 2019 hebben we al 3 relatief korte bull- en bearmarkten achter de rug. Blijft dit zo doorgaan, dan betekent dat waarschijnlijk het einde van de 4-jarige cyclus.

Woo gelooft dat de nieuwe, meer onvoorspelbare cyclus, gedomineerd wordt door een meer complexe mix van vraag en aanbod. Wat overeenkomt met de observatie van Santiment dat de activiteit op het netwerk een stuk hoger is dan in het midden van de vorige halvingcyclus in 2018.

Philip Swift van Look Into Bitcoin is er niet alleen van overtuigd dat de vierjarige-cyclus van bitcoin is gebroken, maar dat de cyclus al "lange tijd verdwenen is". Zo reageert Swift op de berichten van Willy Woo.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....