Het kleine Bhutan is volgende stap voor bitcoin mining gigant

Het in Singapore gevestigde bitcoin-mijnbedrijf Bitdeer Technologies heeft zijn mijnbouwfaciliteit in Bhutan voltooid, waarbij het testen met stroomtoevoer nog gaande is. Dit nieuws komt nadat eerder bekend werd dat het koninkrijk Bhutan al enige tijd in het geheim bitcoin mined, ondersteund door zijn overvloedige waterkrachtreserves.

Bitdeer’s nieuwste faciliteit, gelokaliseerd in het Gedu datacenter in Bhutan, heeft onlangs 23.000 nieuwe mijnmachines ontvangen. Hiervan zijn er momenteel ongeveer 11.000 operationeel. Wanneer alle machines volledig zijn ingeschakeld, wordt een hash-snelheid van ongeveer 2,5 EH/s verwacht.

Het bedrijf heeft ook zijn stroomverbruik in Texas verminderd vanwege de intense hitte in die regio. Desondanks rapporteerde Bitdeer een stijging van 41% in hun zelf-mining bitcoin-productie in juli.

Het lijkt erop dat Bitdeer groot inzet op Bhutan. Naast hun bestaande faciliteiten heeft het bedrijf een samenwerking aangekondigd met Bhutan’s staatsinvesteringsbedrijf Druk Holding and Investments. Deze samenwerking is gericht op het oprichten van een crypto-mining fonds van maximaal $500 miljoen. Verder heeft Bitdeer een gesloten fonds, Bitdeer Green Bitcoin Fund, gelanceerd, specifiek gericht op bitcoin-mining in Bhutan.

Het koninkrijk Bhutan had eerder al stilletjes de wereld van cryptocurrency betreden. Enkele jaren terug begon het land, onder leiding van koning Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, met bitcoin mining toen de prijs van bitcoin rond de $5.000 schommelde. Dit werd pas wereldwijd bekend nadat Forbes contact had gelegd met Bhutanese ambtenaren.

Bhutan’s benadering van bitcoin-mining is vooral uniek vanwege de nadruk op waterkracht. Het Himalaya-koninkrijk heeft een overvloed aan waterenergie, waardoor het in staat is geweest de kosten van stroom en hardware te subsidiëren voor zijn mijnactiviteiten.

Met de gestage groei van Bitdeer en de stille, maar significante stappen van Bhutan in de wereld van cryptocurrency, wordt het interessant om te zien hoe deze samenwerking zich in de toekomst zal ontvouwen. Het is duidelijk dat beide partijen geloven in het potentieel van bitcoin en de bijbehorende technologieën.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...