‘Het ontbreekt bitcoin aan volatiliteit, maar dat kan snel veranderen’

Bitcoin is de nieuwe week behoorlijk vlak begonnen en de volatiliteit is op dit moment ver te zoeken. Dat lijkt alles te maken te hebben met de onzekerheid die momenteel in de markt heerst omtrent Silvergate Bank, de bank van de cryptowereld. Ondanks dat bitcoin de afgelopen week 5 procent verloor als gevolg van de problemen bij Silvergate, lijkt er nu een soort stilte voor de storm te heersen.

Saai weekend

Als we het afgelopen weekend moeten omschrijven in één woord, dan zou "saai" het beste passen. Er gebeurde vrij weinig, al is dat voor de gemiddelde bitcoiner ook weleens welkom. In principe gaat de prijsactie altijd door en is rust een luxe in de bitcoinwereld. Een weekendje zonder volatiliteit is wat dat betreft soms ook niet verkeerd.

Als je het aan de Nederlandse analist Michaël van de Poppe vraagt is er vooral sprake van "saaie prijsactie" voor bitcoin, maar is de bullish trend nog altijd in tact. Alleen als bitcoin de koers van 21.500 dollar verliest is er volgens Van de Poppe sprake van een probleem.

In een volgende post schrijft Van de Poppe over een potentieel target voor de bitcoin koers van 23.000 dollar als de bulls enige vorm van kracht kunnen herpakken. Crypto Tony is vooral ongeduldig: "Ik wil vandaag gewoon wat prijsactie zien als ik eerlijk ben."

Alle ogen op Jerome Powell

Wat het macro-economische plaatje betreft zijn alle ogen momenteel weer gericht op Federal Reserve voorzitter Jerome Powell. Die staat voor deze week namelijk tweemaal op het programma als spreker op openbare evenementen.

De volgende rentevergadering van de Federal Reserve staat over 16 dagen op het programma en de verwachting is dat zij dan met een renteverhoging van 0,25 procent komen. Er is volgens de markt echter ook een kans van een renteverhoging van 0,50 procent. Die kans wordt momenteel op 27,7 procent geschat.

Bron: cmegroup.com
Bron: cmegroup.com

De kans is aanwezig dat Powell met enkele uitspraken de volatiliteit weer kan terugbrengen in de markt. Vooralsnog is die echter niet aanwezig en moeten we wachten op nieuwe ontwikkelingen.

Crypto Santa geeft in de bovenstaande tweets aan te verwachten dat de volatiliteit midweeks weer oppakt als Powell zijn verklaringen aflegt voor het Amerikaanse Senate Banking Committee.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....