Het rommelt binnen cryptoproject IOTA

802 totale weergaven

Uit een uitgelekte conversatie is gebleken dat de oprichters van cryptoproject IOTA, de tiende cryptovaluta gekeken naar marktkapitalisatie, flink met elkaar overhoop ligt.

Geen vertrouwen

Het controversiële transcript opent rond de benoeming van twee oprichters van IOTA tot lid van de raad van bestuur. Medeoprichter Sergey Ivancheglo gaf aan geen vertrouwen te hebben in medeoprichter Dominik Schiener, de enige afgevaardigde met de bevoegdheid om nieuwe leden te benoemen tot de raad.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarnaast gaf Ivancheglo aan dat Schiener zijn lidmaatschap op zou moeten zeggen.

Ivancheglo: “I inform everyone that I don’t longer trust Dominik Schiener and I think he should quit the IOTA Foundation for the better future of IOTA”

Voordracht raad van bestuur

Hoewel Ivancheglo niet aangaf waarom hij Schiener niet langer vertrouwde maakte het transcript duidelijk dat er een politieke impasse is ontstaan tussen een aantal oprichters.

Het gaat voornamelijk om de verkiezing van Ivancheglo en Serguei Popov, ook een medeoprichter, tot de raad van bestuur. Die beslissing laat lang op zich wachten, voornamelijk omdat Schiener de enige is die over het mandaat beschikt. Schiener lijkt zich bewust te verzetten tegen de voordracht.

Schiener: “I don’t even know what they will be doing on the board. I have been trying to get this information out of [Ivanchelgo], but all I got was three bulletpoints. And one was ‘tbd.’”

Officiële verklaring

Zowel Schiener als de IOTA Foundation kregen de nodige kritiek het afgelopen jaar. Zo bleek in april bijvoorbeeld dat Schiener tegen een security researcher aan had gegeven dat ze een klap verdiende.

Nu willen verschillende leden Schiener’s stembevoegdheid en zijn exclusieve recht om bestuursleden voor te dragen van hem afnemen.

Voordat het helemaal fout gaat kwam IOTA met een officiële verklaring. Het bleek om een emotionele reactie te gaan van Ivancheglo. Dit omdat hij nog steeds niet genomineerd is als lid van de raad. Hij zou spijt hebben in het opzeggen van het vertrouwen in Schiener.

De IOTA Foundation heeft beslist om zowel Ivancheglo als Popov uiterlijk 10 augustus voor te dragen. De raad zal echter eerst nog samen moeten komen om de voordracht goed te keuren.

Bronnen: Crypto Slate, Smartereum

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
cryptoIOTA