Hij voorspelde de bitcoin bodem van 2018 en is nu bearish

Een handelaar die erin slaagde om in 2018 de bodem voor bitcoin te voorspellen is nu bearish over bitcoin, volgende de populaire pseudonieme Bluntz is de correctie nog niet voorbij. De bitcoin koers handelt volgens Bluntz in een zogenaamd bearish flag patroon, wat betekent dat er mogelijk nog een correctie aankomt.

Bearish Flag patroon voor bitcoin

We hebben gisteren natuurlijk goed nieuws gekregen over de Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten door de overwinning van Grayscale in de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Als gevolg daarvan schoot de bitcoin koers omhoog en zijn we in principe uit het bearish flag patroon van Bluntz geschoten.

Eerder deze week sprak Bluntz over een mogelijke correctie die vergelijkbaar zou zijn met de dalingen die we eind 2019 en begin 2020 zagen voor bitcoin.

In die periode viel de bitcoin koers van 14.000 naar 3.000 dollar. Vergeet echter niet dat we die dalingen zagen vanwege het begin van de COVID-19 pandemie.

Op dat moment heerste er gigantisch veel onzekerheid in de financiële markten. Voor een herhaling daarvan zouden we een enorme recessie nodig hebben. Plus we zien nu dat technische analyse geen exacte wetenschap is, omdat datgene wat zich in de echte wereld afspeelt nog altijd belangrijker is (Spot Bitcoin ETF).

Wat kunnen we nu verwachten voor bitcoin?

De grote vraag is natuurlijk wat we nu kunnen verwachten voor de bitcoin koers. Bluntz is bearish op basis van de grafiek en het recente koersgedrag van bitcoin, maar nu komt daar ineens het positieve nieuws over de halving bij en staat de koers weer een ruime 1.000 dollar hoger.

We tikten gisteren zelfs even de 28.000 dollar aan met de bitcoin koers. Nu is het een kwestie van afwachten en kijken of de bulls dit momentum kunnen gebruiken om door te stoten.

Dat hangt uiteindelijk allemaal af van de interpretatie van het nieuws omtrent Grayscale en hun Spot Bitcoin ETF.

Interessant is dat we begin september mogelijk ook een SEC-beslissing zien op de Spot Bitcoin ETF van onder andere BlackRock. Daarvoor staat de eerste deadline voor de eerste week van september op het programma.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....