Raoul Pal ziet zeldzaam bullish signaal voor bitcoin koers

Voormalig Goldman Sachs bestuurder Raoul Pal meent een signaal te zien dat vijfmaal in het verleden een koersexplosie voor bitcoin veroorzaakte. Het gaat om de 30-daagse volatiliteit van bitcoin, die voor het eerst sinds de start van het jaar onder de 20 is gekomen. Raoul Pal stelt dat een niveau van 20 voor deze statistiek normaal gesproken voorafgaat aan een rally voor bitcoin die enkele maanden kan duren.

Terug in de tijd met bitcoin

Om zijn analyse te onderbouwen grijpt Raoul Pal terug op de resultaten die bitcoin in het verleden boekte nadat deze indicator op het niveau van 20 terechtkwam. "Na een sterke start van het jaar zijn de crypto-markten tijdens de zomer compleet doodgeslagen. Dit niveau van 20 heeft altijd grote koersbewegingen geproduceerd in de twee tot vier maanden daarna."

April 206 +83 procent in 2 maanden

Oktober 2016 +85 procent in 2 maanden

Maart 2019 +214 procent in 3 maanden

Juli 2020 +102 procent in 4 maanden

Januari 2023 +85 procent in 3 maanden

Aldus de opsomming van Raoul Pal die als onderbouwing dient voor de uitspraak dat een 30-daagse volatiliteit van 20 bullish is voor bitcoin.

We moeten toegeven dat de data er niet om liegt. In het verleden (in het recente verleden zelfs) is bitcoin erin geslaagd om op basis van de huidige volatiliteit-score bijzondere rendementen te behalen. Laten we hopen dat het ditmaal weer lukt om dat voor elkaar te krijgen.

Er is meer voor bitcoin

Er is nog meer te melden voor bitcoin wat de situatie op dit moment bullish maakt, zo laat Raoul Pal weten in zijn nieuwsbrief. Pal houdt op dit moment ook de zogenoemde Bollinger Bands scherp in de gaten.

De Bollinger Bands is een indicator in de technische analyse die men ook gebruikt om de volatiliteit over een bepaalde periode in kaart te brengen.

In wezen zijn het twee lijnen (eentje boven en eentje onder) die aangeven in hoeverre de koers op en neer beweegt. Op dit moment zijn de Bollinger Bands "nauwer dan ooit" voor bitcoin.

"Slechts één andere maand in de geschiedenis hebben we met deze indicator onder de 25 gezeten. Dat was in april 2016. Daarna ging bitcoin tot en met december 2017 een gigantische 44x over de kop", aldus Raoul Pal.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....