Wie is Satoshi Nakamoto? Rechtszaak Hodlonaut versus Wright gaat van start

Bitcoiner Hodlonaut en Craig “Faketoshi” Wright staan vandaag in de Noorse hoofdstad Oslo tegenover elkaar in de rechtszaal in een zaak waarin alles draait om de vraag of Craig Wright achter het pseudoniem Satoshi Nakamoto zit. In een serie van tweets schreef Hodlonaut in maart 2019 dat Wright een oplichter is en dat zijn claims dat hij Satoshi Nakamoto is niet kloppen.

Dubbele rechtszaak

Craig Wright pakte de uitspraken van Hodlonaut zwaar op en klaagde hem niet alleen in Noorwegen, maar ook in het Verenigd Koninkrijk aan. Als Wright erin slaagt om de zaak in Noorwegen in zijn voordeel te beslechten, dan is het mogelijk dat hij het ook in het Verenigd Koninkrijk voor elkaar krijgt om een schadevergoeding uit Hodlonaut te trekken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Die kans is echter klein, want de algemene consensus in de Bitcoin-gemeenschap is dat Craig Wright een oplichter is. Wright heeft tot op heden nooit hard kunnen maken dat hij inderdaad de persoon achter het pseudoniem Satoshi Nakamoto is. Hodlonaut is dan ook niet de enige persoon binnen de gemeenschap die vraagtekens heeft gezet bij de claims van Wright.

Met name omdat Wright nog nooit harde bewijzen heeft kunnen leveren omtrent zijn claims. In principe zou een handtekening met de private keys van Satoshi Nakamoto voldoende zijn om iedereen te overtuigen. Wright zou zelfs een hoop mensen kunnen overtuigen door in te loggen op het oude BitcoinTalk.org forum en met het Satoshi-account te publiceren.

Hodlonaut is niet de eerste

Overigens is Hodlonaut ook niet de eerste bitcoiner die in een rechtszaak verwikkeld is geraakt met Craig Wright. Afgelopen maand is podcaster Peter McCormack voor de rechter verschenen om de strijd met Wright aan te gaan. Hoewel de rechter oordeelde dat de uitspraken van McCormack “serieuze schade” aan de reputatie van Wright toebrachten, is de laatstgenoemde vooral gestraft door de rechter vanwege het bewust aanbrengen van frauduleus bewijsmateriaal.

Hodlonaut beroept zich in de rechtszaal in Noorwegen op zijn vrijheid van meningsuiting, die opgenomen is in de Noorse grondwet. Als Hodlonaut de zaak wint, dan hoeft hij niet naar het Verenigd Koninkrijk af te reizen om zichzelf ook daar te verdedigen tegen de agressieve Craig Wright. Hodlonaut heeft de zaak uiteindelijk zelf ingediend in mei 2019, nadat hij twee maanden eerder bericht kreeg van de advocaten van Wright die hem verzochten de tweets te verwijderen.

De ellende ging zelfs zo ver, dat aanhangers van Wright een beloning van 5.000 dollar op het hoofd van Hodlonaut plaatsten. Op dat moment was de ware identiteit van Hodlonaut nog niet bekend, maar daar is door de rechtszaken verandering in gekomen. Alles bij elkaar begint het een smerige zaak te worden en is voor Hodlonaut te hopen dat hij deze winnend kan afsluiten.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Wat is ethereum Nieuws
ETH Koers Stuit Op Weerstand $3K Niveau – Wat Gaat Ethereum Doen?

De Ethereum koers staat deze vrijdag net onder het niveau van $3.000 en het heeft...

beste ai crypto Nieuws
AI Coins In De Lift Na Winst Nvidia – 3 Beste Crypto AI Projecten

Nvidia, de bekende fabrikant van microchips, maakte op woensdag zijn omzet van Q4 2023 bekend....

Reddit crypto Bitcoin
Reddit Duikt in Crypto: Bitcoin en Ether Investeringen Voor Beursdebuut!

Reddit heeft plannen onthuld om naar de beurs te gaan op de New York Stock...

Nieuws
‘Halving gaat bitcoin koers naar $273.000 brengen’

De bitcoin koers staat de afgelopen dagen onder druk en heeft moeite om weer boven...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hoe Een Gedurfde Investering MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer