Hoe reageert bitcoin op de $640 miljoen aan opties die vandaag aflopen?

Vrijdag is de dag van de week waarop de bitcoin-opties verlopen en voor vandaag staat er een gigantische portie aan deadlines op de planning; namelijk voor 640 miljoen dollar aan optiecontracten. Het "maximale pijnpunt" zoals we dat in de optiewereld noemen ligt op de bitcoin koers van 26.500 dollar, waar we momenteel redelijk dichtbij liggen.

We spreken over maximale pijn als het koersniveau waarop de meeste verliezen worden gemaakt op de openstaande contracten als ze aflopen.

Veel bullish contracten voor bitcoin

Opvallend genoeg staan er voor de deadline van vandaag veel bullish contracten open. De zogenoemde put/call verhouding voor de contracten die vandaag aflopen ligt op 0,51; wat betekent dat er twee keer zoveel long-contracten als short-contracten verkocht zijn.

Een call-optie is een optie waarop mensen wedden op koersstijgingen van bitcoin (long) en een put-opties is het tegenovergestelde (short).

Greeks Live merkt op dat de volatiliteit behoorlijk laag was gedurende de week voor bitcoin. Al is de kans op nieuwe correcties volgens de analist niet enorm groot, gezien de posities die whales op dit moment innemen in bitcoin.

Bitcoin kan weleens knallen tijdens de optiedeadlines, maar voor deze vrijdag lijkt Greeks Live vertrouwen te hebben in een stabiel begin van het weekend.

Bitcoin stijgt voorzichtig

Vooralsnog is bitcoin voorzichtig gestegen op de vrijdag en staan we momenteel met 26.200 dollar op de hoogste koers sinds eind augustus. Ondanks dat blijven we in dezelfde range hangen en is het lastig om door die kleine stijging van ongeveer 2 procent nu meteen weer bullish te worden over bitcoin.

De bitcoin koers van 26.000 dollar lijkt op dit moment een belangrijk steunniveau voor de koers, maar dat dachten we eerder ook over andere punten in de grafiek.

Wat dat betreft is het altijd gevaarlijk om dat soort uitspraken te doen over bepaalde koersniveaus. Uiteindelijk zijn de financiële markten (zeker op de korte termijn) lastig te voorspellen en kan één nieuwsfeit (bijvoorbeeld de komst van een Spot Bitcoin ETF) alles op zijn kop zetten.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....