Bitcoin koers blijft hangen onder $26.000

Bitcoin koers blijft hangen onder $26.000

Van een veelbelovende 'Grayscale Pump' tot een plotselinge terugval naar startpositie - deze recente koersontwikkelingen hebben alle aandacht weer gericht op het cruciale supportniveau van $25.000. Zal support standhouden in het licht van onzekere marktontwikkelingen? Of zal de dominante bearish trend op de hogere tijdsbestekken de situatie volledig naar zich toe trekken?

Met de huidige bitcoin koers rond 25,849.13USD, werpen we een gedetailleerde blik op zowel de 1-uursgrafiek als de daggrafiek om de meest cruciale scenario's voor de komende dagen te onthullen.

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

Onderstaande quote komt uit de vorige Bitcoin Update 'koers duikt onder belangrijk support $26.800':

‘Terugvallen binnen de prijsrange zou betekenen dat ons eerdere verblijf boven de range slechts een tijdelijke opleving was. Dit zou kunnen leiden tot verdere daling richting het midden van de range, namelijk $26.050, en misschien zelfs terug naar het laagste punt van de range, $25.300.’

We beschouwden de bovenkant van de prijsrange $26.800 als belangrijk ondersteuningsniveau, en binnen één dag werd duidelijk waarom. Direct nadat de koers terugkeerde in de prijsrange, daalde deze verder naar het midden van de range, namelijk $26.050, en naderde zelfs bijna het laagste punt van de range, $25.300. Dit resulteerde in een daling van meer dan 5% vanaf het moment dat we terug vielen in de prijsrange.

Tot dusver hebben we een logische reactie gezien vanaf de onderkant van de range, en we richten ons nu op twee mogelijke scenario's:

1. Een neerwaartse uitbraak uit de range, met verdere koersdalingen in het verschiet. We houden geen rekening met een mogelijke 'tijdelijke afwijking' en zullen onze strategie aanpassen als zo'n afwijking zich voordoet.
2. Een opwaartse uitbraak uit de range, waarbij de koers opnieuw de trendweerstand op de hogere tijdsbestekken test, zoals een paar dagen geleden.

Hoewel we op de hogere tijdsbestekken een bearish blijven, waarover we later meer zullen bespreken, erkennen we dat de meest relevante trend op de kortere tijdsbestekken zijwaarts is binnen de range.

Bitcoin koers blijft hangen onder $26.000

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Sinds we twee weken geleden voor het eerst dit jaar de trendweerstand van de 200-daagse voortschrijdende gemiddelden (200 MA's) zijn kwijtgeraakt, hebben we herhaaldelijk benadrukt dat dit geen onbeduidende gebeurtenis is. Het betekende namelijk het doorbreken van een trend die zeven maanden had geduurd. Het zou simplistisch zijn om dit als iets van geringe betekenis af te doen.

Dit is de reden waarom we op dit lange tijdsbestek bearish blijven zolang we ons onder de 200 MA's bevinden. Zolang we onder deze MA's handelen, bestaat er een reëel risico dat we uiteindelijk een neerwaartse uitbraak uit de grote prijsrange van $25.000 tot $31.400 zullen zien, met alle gevolgen van dien.

We zullen onze verwachtingen voor dit tijdsbestek pas heroverwegen als we erin slagen de 200 MA's weer terug te winnen.

Momenteel bevindt de koers zich echter tussen de ondersteuningslijn van de prijsrange op $25.000 en de 200 MA's, die zich hier ongeveer 10% boven bevinden.

Bitcoin koers blijft hangen onder $26.000

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven.

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
- Bitcoin Chocolade Duo | Gold & Bronze, van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Bieropener | Industrial Gold

Bitcoin koers blijft hangen onder $26.000

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties