Hoeveel invloed hebben de tweets van Elon Musk op de koers van Bitcoin? Dit onderzoek geeft antwoord

Elon Musk en Michael Saylor speelden een belangrijke rol bij het sentiment in de cryptomarkt in het tweede kwartaal. Dat blijkt uit een analyse van The TIE en eToro USA. Ze presenteerden de resultaten in het kwartaalrapport van eToro, met de titel "The True Value of Influence".

Elon Musk

Allereerst de tweets van Elon Musk, frontman van Tesla en SpaceX. Beide bedrijven hebben bitcoin op de balans, en Musk is op Twitter immens populair met 58,5 miljoen volgers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gemiddeld werden de Bitcoin-gerelateerde tweets van Musk gevolgd door een prijsdaling van 1,6% in de 24 uur erna, zo blijkt uit het rapport. Hoewel de prijs dus voornamelijk daalde, ging het aantal tweets over de cryptovaluta wel omhoog. Het blijkt dat er 44,4% meer tweets over Bitcoin gingen, nadat Musk erover begon.

De onderzoekers identificeerden drie momenten waarop de invloed van Musk op Bitcoin duidelijk aanwezig was. De eerste was op 16 mei, toen hij tweette over de centralisatie van de mining industrie. De prijs daalde 7,6% in de daaropvolgende 24 uur.

Zijn tweet van 12 mei over het gebruik van fossiele brandstoffen van Bitcoin, had ook haar invloed. De koers daalde 9,4%. Tot slot tweette Musk op 20 mei dat al het Bitcoin mining in de hele wereld het energieverbruik van enkele middelgrote landen overschrijdt. De koers daalde met 11.3% in het etmaal erna.

Toch lijkt het sentiment rondom Musk (en zijn relatie met Bitcoin) te veranderen. Onlangs sprak hij op het The B Word-evenement overwegend positief over Bitcoin.

Michael Saylor

Aan de andere kant van het spectrum staat Michael Saylor, CEO van MicroStrategy. Hij heeft momenteel 1,3 miljoen volgers. Iedere tweet van deze permabull spreekt in het voordeel van bitcoin. The TIE en eToro USA concluderen:

“De meerderheid van zijn tweets kwam toen de prijs van Bitcoin steeg van $11.000 naar $60.000. De meeste tweets deelden een positief perspectief, variërend van aankondigingen van de recente aankopen van Bitcoin van MicroStrategy, of het algemeen promoten van de activa als geheel.”

Gemiddeld steeg de prijs in de 24 uur na Saylors op Bitcoin gerichte tweets met 4,4%. Het 'investeringssentiment' daalde met 0,8% en het tweetvolume steeg met 4,1%, zo stellen ze.

Momenteel heeft MicroStrategy 111.000 BTC in kas. De CEO is ervan overtuigd dat Bitcoin de "top-prestatie" van de mensheid is. Hij beschrijft het onder andere als een "remedie" voor de inflatie die de beschaving vernietigt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!