“Holders kopen na FTX-crash in recordtempo bitcoin weg bij de grote beurzen”

De ineenstorting van FTX heeft de bitcoin koers een tik van ruim 20 procent gegeven, maar daar laat het HODL-leger zich duidelijk niet door afschrikken. "Het is bizar om te zien in welk tempo mensen bitcoin op dit moment van de beurzen afzuigen. We weten ook allemaal dat boomer coin (bitcoin) geen decentrale beurzen kent, dus deze verdwijnen allemaal in de zakken van holders", aldus Checkmate.

244.000 bitcoin per maand

Op het moment van schrijven kopen de verschillende cohorts van bitcoin-holders op een recordtempo van 244.000 bitcoin per maand uit de markt. Shrimps, entiteiten met een totaal van minder dan 1 bitcoin zijn goed voor 40.000 bitcoin per maand.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Crabs, entiteiten met een totaal van 0,1 tot 10 bitcoin zijn goed voor 66.000 bitcoin per maand. Sharks, entiteiten met een totaal van 10 tot 1.000 bitcoin zijn goed voor 68.000 bitcoin per maand.

De whales, entiteiten met meer dan 1.000 bitcoin per stuk, zijn de absolute bazen van de markt met een opkooptempo van 70.000 stuks per maand. In die zin lijken alle groepen van holders op dit moment te 'profiteren' van de koersdip die bitcoin doormaakt als gevolg van het drama bij FTX.

Uiteindelijk moet echter nog maar blijken of deze groepen van bitcoiners momenteel profiteren van lagere koersen of dat we nog verder omlaag gaan. De reputatie van de industrie heeft immers een behoorlijke klap gekregen en ook macro-economisch staat het er nog altijd niet florisant voor.

"Deze grafiek is geweldig"

Checkmate sluit zijn positieve on-chain verhaal af met een knaller van een grafiek die hij zelf "simpelweg geweldig" noemt. Het gaat om een grafiek waarin is te zien in hoeverre lange- en korte termijn holders getroffen zijn door de huidige koersdalingen.

"Het feit dat er rond deze koers zo weinig rode balken zichtbaar zijn, geeft aan dat bitcoin holders totaal niet geschrokken zijn. Sorry Sam Bankman-Fried, maar je zult ons vertrouwen in bitcoin niet schaden", aldus Checkmate met een vurige laatste tweet.

Tevens is dit volgens de oplettende James VS de eerste keer dit jaar dat alle cohorts van holders accumuleren. Checkmate reageert daarop met de woorden: "Het gaat een belangrijke week worden, zoals ze dat zeggen."

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....