Bitcoin analyse: koers duikt onder de $17.000, einde lijkt nog niet in zicht!

Bitcoin analyse: koers duikt onder de $17.000, einde lijkt nog niet in zicht!

Na de fikse daling van gisteren volgt er vandaag opnieuw een flinke klap en is de koers in de afgelopen 24 uur met -16.3% wederom hard onderuit gegaan. Nu we neerwaarts zijn uitgebroken uit een vijf maanden lange prijsrange is de kans groot dat dit slechts het begin is van een nog veel grotere neerwaartse beweging.

De bitcoin koers staat momenteel op 17,030.07USD. Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek

We hebben het er de afgelopen vijf maanden ontelbare keren over gehad, zelfs in de recente updates en nu wordt het ook echt relevant voor ons.

Bitcoin is neerwaarts uit de vijf maanden lange prijsrange gebroken en dit is voor ons geen verrassing, tenslotte hebben we dit scenario, bij iedere prijsrange die bitcoin vormde in het afgelopen jaar, gezien.

We hebben ook besproken dat wanneer bitcoin uit een maandenlange prijsrange breekt, niet alleen het afgelopen jaar, maar ook historisch gezien, dit altijd met het nodige geweld gepaard gaat. Dit zien we al bij een prijsrange van een maand, laat staan bij een vijf maanden lange prijsrange. Om die reden houden wij er sterk rekening mee dat de recente koersdalingen slechts het begin zijn.

Bitcoin daalt onder $17.000

Ons eerst volgende interessegebied waar we ons op focussen is het gebeid rond $13.000, omdat dit op de hogere tijdsbestekken het eerste prijsgebied is welke relevant lijkt te zijn.

Onze mentaliteit blijft net als in het afgelopen jaar ongewijzigd, want ook nu laten we ons niet verleiden door quotes als; ‘buy the dip, doe je dit niet dan blijf je arm of dit is echt de bodem want er is sprake van bullish divergentie en bitcoin is nu echt oversold en ga zo maar door.’

Dit soort verhalen hoorden we ook toen de koers een prijsrange vormde rond $40.000, vervolgens rond $30.000 en recent dus rond $20.000. Stel jezelf de vraag hoe de portfolio’s van al die bodemvoorspellers er op dit moment uit zal zien?

Het heeft in een bearmarkt geen zin om te proberen de uiteindelijke bodem te voorspellen, want voordat het zover is heb je na meerdere mislukte pogingen geen vermogen meer over om te kunnen profiteren van het moment waarop er echt iets significant veranderd.

Dit betekent dat we ons voorlopig terugtrekken uit de markt en wachten totdat de situatie weer wat tot rust is gekomen en ligt onze focus, net als in het afgelopen jaar, bij het beschermen van ons vermogen, want dit is in een bearmarkt alleen al pure winst!

Wanneer we het niet vanuit een tradersoogpunt bekijken maar vanuit een investeringsoogpunt, dus voor de lange termijn, komen we uiteraard wel in een interessante periode terecht. Waarbij we stapsgewijs tegen hoge korting meer bitcoin kunnen kopen. Niet omdat we verwachten dat we de bodem hebben bereikt, maar omdat we erin geloven dat we over een aantal jaar ook weer nieuwe hoogtepunten gaan zien.

Bitcoin daalt onder $17.000

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

Op zoek naar unieke Bitcoin Gifts voor de feestdagen? In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de feestdagen:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram).
- Bitcoin Christmas Rocket | 'To The Moon', uniek handgeblazen Bitcoin Kerstbal-Raket
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA

Bitcoin daalt onder $17.000

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties