Holger Zschaepitz: ‘Bitcoin werkt niet als hedge tegen inflatie’

Holger Zschaepitz is een gerenommeerde macro-analist die zich specialiseert in de monsterlijke schuldenberg in de fiatwereld. Vanuit die specialisatie heeft ook bitcoin zijn interesse, als potentieel antwoord op de schier eindeloze geldprinterij van overheden om de groeiende schuldenberg te onderhouden. Nu geeft Zschaepitz aan dat bitcoin volgens hem in ieder geval "geen perfecte" hedge tegen inflatie is.

Bitcoin gefaald als inflatie-hedge?

Na het drama bij FTX is bitcoin wederom 74 procent verwijderd van de all-time high van 69.000 dollar van november 2021. Jammer genoeg is dat niet de eerste keer in de geschiedenis van bitcoin, wat Holger Zschaepitz zichzelf de vraag doet stellen of bitcoin niet faalt als hedge tegen inflatie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In principe zou je tot die conclusie kunnen komen op basis van de data die Zschaepitz deelt. Aan de andere kant kun je ook betogen dat bitcoin zich nu eenmaal op deze manier ontwikkelt. Met vallen en opstaan, maar ieder jaar schuift de ondergrens voor de koers een stukje op naar boven.

Je kunt immers niet ontkennen dat bitcoin sinds zijn geboorte in 2009 een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Er zit nu even wat schok in de lijn, maar als het verleden een goede voorspeller voor de toekomst is, dan komt dat wel weer goed.

Reacties op Zschaepitz

In de reacties onder het bericht van Zschaepitz zijn, zoals je kunt verwachten, veel bitcoiners te vinden. De meeste mensen wijzen hem erop dat bitcoin door de geschiedenis al zo vaak voor dood is verklaard, dat het ondertussen een beetje debiel begint te worden om dat bij iedere daling weer te doen.

Keer op keer leert de markt ons dat het niet intelligent is om op de top van de hype bitcoin te kopen, maar zolang je bij de Realized Price in de buurt blijft is er niets aan de hand. In ieder geval niet als je kijkt naar het verleden, wat natuurlijk geen garanties kan bieden voor de toekomst.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....