Hong Kong lanceert generatieve AI sandbox voor financiële sector in samenwerking met Cyberport

349 totale weergaven
ai-crypto

De centrale bankinstelling van Hong Kong, de HKMA, heeft een generatieve AI sandbox voor de financiële sector in samenwerking met Cyberport ontwikkeld, wat een voorbeeld maakt voor de bredere AI industrie. 

Platform om AI te testen

De HKMA (Hong Kong Monetary Authority) heeft op 13 augustus tijdens de FiNETech2, een evenement gericht op het bevorderen van partnerschappen tussen de financiële sector en de AI sector, de lancering van de GenAI (generatieve alternative intelligence) sandbox aangekondigd. 

De GenAI sandbox van Hong Kong biedt een platform om potentiële toepassingen van AI in de financiële sector te testen, waaronder risicobeheer, fraudebestrijding, klantenservice en proces re-engineering. Dit is een belangrijke vooruitgang voor zowel de financiële sector als de AI sector. 

Vol trots heeft Cyberport, het bedrijf dat samen met de HKMA de sandbox AI heeft gemaakt, het nieuws gedeeld op X (Twitter):

https://x.com/cyberport_hk/status/1823370390581936384

“Cyberport en de Hong Kong Monetary Authority lanceren de ‘Generative Artificial Intelligence (GenAI) Sandbox’ om effectief risicobeheer, fraudepreventie en klantervaring te verbeteren.”

HKMA over de GenAI sandbox

Carmen Chu, uitvoerend directeur van HKMA, legde uit dat de GenAI sandbox ‘een gecontroleerde omgeving biedt voor financiële instellingen en tech bedrijven om gezamenlijk te experimenteren met generatieve AI toepassingen en specifieke feedback van toezichthouders te verkrijgen.’ Hier voegde ze aan toe:

“Deze nieuwe sandbox heeft tot doel de ‘harde’ en ‘zachte’ barrières voor de adoptie van GenAI te overwinnen, dat wil zeggen de vraag naar computing mogelijkheden en de behoefte aan begeleiding door toezicht.”

Eddie Yue, CEO van HKMA, legde het initiatief verder uit:

“De GenAI sandbox zal banken in staat stellen gebruiksgevallen van hun nieuwe GenAI binnen een risicobeherend raamwerk te testen, ondersteund door essentiële technische assistentie en gerichte feedback van het toezicht.”

Verder drong hij banken erop aan om ‘deze hulpbron volledig te benutten’ en GenAI tools in hun bedrijfsprocessen te integreren. 

Voorbeeld voor GenAI in Europa en Nederland

Waarom is de lancering van de GenAI sandbox van belang in Nederland? De lancering van dit GenAI sandbox project van HKMA biedt een belangrijk voorbeeld voor de mogelijkheden van AI in Europa en in het specifiek in Nederland. Veel bedrijven zijn nog bang om te investeren in AI, wat bredere adoptie lastig maakt. Progressieve technologieën, waaronder AI en crypto, worden op de traditionele financiële markten door conservatieven vaak vermeden. 

Door belangrijke precedenten te scheppen, zoals deze GenAI sandbox, zijn bedrijven eerder geneigd om te testen met dergelijke progressieve technologieën. Dit heeft ook een belangrijk effect op de cryptomarkt, aangezien AI en crypto in hetzelfde straatje vallen als progressieve technologieën. 

Samenvatting

Samenvattend heeft HKMA samen met Cyberport een belangrijke GenAI sandbox in Hong Kong uitgebracht. Deze GenAI sandbox zal een belangrijke factor zijn in het stroomlijnen van GenAI voor beveiliging, klantenservice en re-engineering over de gehele FinTech sector. De lancering van de sandbox is een belangrijk voorbeeld voor AI in Europa en in het specifiek in Nederland. 

Lees meer over:
AIHKMAHong Kong

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...