Houdt bitcoin (BTC) de $5.000? Cryptotwitter keert zich tegen Bitcoin SV

Bitcoin update – De bitcoin koers handelt op moment van schrijven met $5.070. Vanochtend brak BTC door de $5.100, maar hij zakt er vrij snel weer onder. De meeste altcoins in de top 10 laten plusjes zien, met enkele uitzonderingen. Grote vraag is of BTC het $5.000 niveau houdt of er doorheen zakt?
Nieuws van de dag: op Twitter komt een beweging op gang om de Bitcoin SV te “delisten”: #delistBSV. De commotie is ontstaan nadat voorman Craig Wright een anonieme Twitteraar aanklaagt. Het account Hodlonaut beweerde dat Wright níet Satoshi Nakamoto is, de bedenker van bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers update

De afgelopen 24 uur handelt BTC tussen de $5.050 en $5.125. De koers is op moment van schrijven wat weggezakt na een korte opleving. Analist Stef den Tuinder van traderscollectief Altcoinbase was gisteravond bullish over bitcoin:
[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Stef den Tuinder, Altcoinbase”]We zien in de koers van bitcoin een aantal “bullish” patronen. Een aantal indicatoren wijzen erop dat er veel kopers klaarstaan bij $4.900 voor BTC. Vanaf ruim $5.400 is er sprake geweest van een gezonde correctie van ruim 500 dollar. Ik ben op de korte termijn “bullish”.[/penci_blockquote]

Houdt bitcoin (BTC) de $5.000? Cryptotwitter keert zich tegen Bitcoin SV

Bitcoin Chonis ziet dat “bulls” de grens van $5.000 met verve verdedigen.

Josh Rager ziet tot het aflopen van de CME bitcoin futures weinig prijsactie.

Cryptotwitter en #delistBSV

Op Cryptotwitter is er daarnaast veel aandacht voor de fittie tussen Craig Wright en feitelijk bijna de rest van de cryptocommunity. Er is een oproep gaande om Bitcoin SV va de beurzen af te halen.

Bitcoin noteert net boven de $70 en er zijn maar liefst 135 handelsparen met BSV. Grootste handelsvolume is op Bitforex en HitBTC.

Een selectie van de tweets die voorbijkomen.

De oproep om de anonieme twitteraar te steun.

Oudgediende Charlie Shrem doet een duit in het zakje.

Anthony ‘Pomp’ Pompliano, crypto-influencer en partner bij Morgan Creek Capital, strooit wat zout in de wonden.

Er is zelfs een aparte website in het leven geroepen en deze advocaat helpt Hodlonaut pro bono.

Altcoins in het (licht) groen

Het beeld bij de altcoins is wisselend, maar het groen overheerst in de top 10 voorlopig. Crypto Michaël ziet een sterk “bearish” patroon voor EOS.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...