HRF deelt weer 2 BTC uit aan 10 bitcoin projecten

De Human Rights Foundation (HRF) heeft 2 miljard satoshi’s uitgedeeld aan 10 projecten uit de hele wereld.

Donaties voor bitcoiners

Zoals de mensenrechtenorganisatie al veel vaker heeft gedaan, heeft het wederom een deel van zijn donatiepot geleegd. Deze keer gaat het om $475.000 dat uit het Bitcoin Development Fund wordt gehaald.

Laten we de gelukkige ontvangers eens stap voor stap langs gaan.

Als eerste krijgt Qala een grant van $100.000. Dit is een fellowship-programma waarbij Afrikaanse ontwikkelaars worden geschoold om met bitcoin en lightning aan de slag te kunnen. In een programma van 13 weken mogen zes Qala-deelnemers uiteindelijk het Oslo Freedom Forum bijwonen.

In editie #85 van Bitcoin Focus spraken we Stéphan in een interview. Hij is een van de mentors bij Qala.

De HRF heeft ook $75.000 toegekend aan de Africa Bitcoin Conference, de grootste op bitcoin gerichte conferentie in Afrika. Daarnaast krijgt William Casarin $50.000 aan bitcoin voor zijn werk aan Nostr. Hij is de man achter de meest populaire mobiele app Damus.

Verder deelt de Human Rights Foundation $50.000 uit aan Bitcoin for Fairness. Deze non-profit richt zich op het vergroten van het bewustzijn van bitcoin voor kansarme communities en in autoritaire staten.

We gaan door met Vasil Dimov. Hij is een van de actievere developers aan het Bitcoin Core-protocol en hij krijgt $50.000 om zijn werk voort te zetten. Hij werkt met name aan de stabiliteit van de ruggengraad van het bitcoin netwerk.

Verder gaat er $25.000 naar Emmanuel Bronshtein voor zijn werk aan Wallet Scrutiny. Hetzelfde bedrag gaat richting Exomunia om bitcoin-educatie te verspreiden en evenzo krijgt Ekenimoh Elyan geld voor zijn werk aan EasePay, een e-commerce betaaldienst uit Afrika. Tot slot krijgt ook Bitcoin Myanmar een donatie voor hun werk aan onderwijs over financiële vrijheid.

Human Rights Foundation

HRF heeft sinds begin 2020 meer dan $2,2 miljoen aan BTC en USD toegewezen aan meer dan 70 ontwikkelaars, docenten en open-source initiatieven uit de hele wereld.

Alex Gladstein, de Chief Strategy Officer van de HRF, is een fervent bitcoin-fanaat:

“Bitcoin is een krachtig hulpmiddel voor mensenrechtenverdedigers over de hele wereld. We zijn er trots op het geweldige werk te ondersteunen van deze individuen en organisaties die bitcoin gebruiken om te vechten voor mensenrechten en vrijheid, vooral in regio’s waar dit het hardst nodig is.”

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdonatie