Hup Bitcoin Podcast met Boris van de Ven over anarchisme en gaming

Een kersverse Hup Bitcoin podcast met Boris van de Ven! Boris is naast fervent gamer ook veel bezig met bitcoin en alles wat daarbij komt kijken.

Boris is de co-host van De Bitcoin Show. Politiek, sparen voor de toekomst en bitcoin toepassingen in games passeren in deze podcast de revue.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gamen en bitcoin

Boris: ''Een van de grote adoptiebewegingen voor het Lightning Network gaat vanuit de gaming community komen. Gaming is echt huge. 96% van alle mannen speelt wel eens videogames, bij vrouwen is dat inmiddels ook over de 60%.''

De gaming industrie heeft grote problemen met verdienmodellen en bitcoin kan daarin een rol gaan spelen. Nu gebeurt dat in een proof of concept concept met bijvoorbeeld games als Lightnite. Dat is een tegenhanger van het populaire Fornite, maar dan met betalingen in satoshi's in plaats van traditionele valuta.

Witte en grijze bitcoin

Naast de technische kant is ook de politiek rondom bitcoin interessant. Boris voorziet een situatie waarin we in Nederland te maken krijgen met 'witte' en 'grijze' BTC. De witte bitcoin worden beheert door bijvoorbeeld banken, net zoals nu met onze euro's.

Boris: ''Officiële custodial partijen worden banken en die bitcoin gaat nooit meer uit dat systeem. Dus als jij die bitcoin op je eigen wallet wil zetten, dan mag dat niet. Maar je kunt wel betalen naar een andere officiële custodial wallet.''

De BTC die buiten de banken worden beheert en opgeslagen zijn in dit scenario dan grijs. Boris: ''Als jij in eerste instantie er voor kiest om ze niet op te geven. Je gaat een brief krijgen van de Belastingdienst met de vraag: 'Heb jij bitcoin? Zo ja, kun je dan je public keys doorgeven?'

Luister de gehele podcast voor nog meer bitcoin praat.

Anchor

YouTube

Lees meer over:
Bitcoin nieuwshup bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...