“Bitcoin (BTC) koers stijgt ongeacht wie Amerikaanse verkiezingen wint”

417 totale weergaven

In deze kersvere Hup Bitcoin aflevering interviewt Wessel Simons de Nederlandse serie-ondernemer Marc van der Chijs. De afgelopen maand is hij in China om zaken te doen op het gebied van Bitcoin mining.

Eerder dit jaar voorspelde hij nog: "Bitcoin prijs naar $150.000 in 2024"

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hup Bitcoin met Marc van der Chijs

We bespreken de laatste ontwikkelingen op de Chinese mining markt, de huidige prijsactie op de markt en de gevolgen van de Amerikaanse verkiezingsuitslag voor de Bitcoin markt.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]"Of Trump of Biden wint, dat maakt niet zoveel uit voor Bitcoin. Want er wordt zoveel geld bijgedrukt, dat moet ergens heen gaan. Het grootste risico is een burgeroorlog, hoewel ik de kans daarop klein acht. De bitcoin koers gaat gewoon omhoog, daar maak ik mee geen zorgen over."[/penci_blockquote]

Volgens Van der Chijs hopen de Chinezen dat Trump wint, want die zou het land verder naar de afgrond brengen. "Dat is voor China de kans om keihard door te groeien zodra Trump weer vier jaar aan de macht is".

Dat de IMF spreekt over een nieuw Bretton Woods moment passeert de revue, evenals de voortgang van China met hun centrale, digitale bankmunt.

Van der Chijs ziet bijvoorbeeld dat steeds meer Chinese miners overwegen om een (klein) deel van hun rekenkracht buiten China te verplaatsen. Omdat de overheid meer controle uitoefent op de inkomsten van miners in China.

Ook gaat hij in op de vrij mysterieuze verdwijning van Star Xu, oprichter van de grote bitcoin beurs OKEx. Niemand weet waar Xu is en naar verluidt is hij de enige bezitter van de private keys van de Bitcoin op de exchange. Daardoor is er 200.000 Bitcoin dat niet opgenomen kan worden.

Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door: Knaken, Bitcoin Meester, Coinmotion en Probit.

Hieronder vind je de nieuwste aflevering van Hup Bitcoin. Enjoy!

Anchor

Youtube

Luister ook naar eerdere afleveringen met Marc:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...