Hypotheekverstrekker met $183 miljard aan leningen wil Bitcoin accepteren

United Wholesale Mortgage (UWM) maakt bekend dat ze tegen het einde van dit kalenderjaar bitcoin (BTC) en cryptobetalingen willen gaan accepteren.

Bitcoin voor hypotheekverstrekker

UWM is ook wel bekend onder haar oude naam ‘United Shore Financial’. Ze zijn de op één na grootste hypotheekverstrekker in de Verenigde Staten. In 2020 verstrekten ze bijna $183 miljard aan leningen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hypotheekverstrekker met $183 miljard aan leningen wil Bitcoin accepteren

Volgens een publicatie van de Detroit Free Press vertelde CEO Mat Ishbia over de move richting Bitcoin tijdens de earnings call met de aandeelhouders:

“We zijn blij dat we deze stap hopelijk (dit jaar) daadwerkelijk kunnen uitvoeren voordat iemand in het land het gaat aanbieden.”

Ze spreken uit dat ze zullen (en willen) starten met de acceptatie van bitcoin als betaalmiddel. Eventueel volgen altcoins zoals Ethereum later ook, zo vertelt Ishbia.

“Ik denk dat we beginnen met Bitcoin, maar we kijken naar Ethereum en andere coins. We willen eerst stapjes zetten, voordat we beginnen te rennen. Maar tegelijkertijd zijn we absoluut een leider in technologie en innovatie en we proberen altijd de beste te zijn in alles wat we doen.”

Andere soortgelijke bedrijven

Er zijn steeds meer cryptovriendelijke bedrijven te vinden in de hypotheeksector. In maart breidde het Canadese op de Nasdaq beursgenoteerde betaalbedrijf Mogo uit met een Bitcoin-cashback systeem uit met hypotheken.

In Californië kun je via Glen Oaks Escrow nu bitcoin inleggen als onderpand voor een hypotheek. Het is onduidelijk of Glen Oaks of de klant de bitcoin in beheer houdt, die wordt gebruikt als onderpand voor deze lening. Het is ook mogelijk dat ze een multi-sig setup gebruiken, waarbij zowel de originele eigenaar en het escrow-bedrijf samen moeten werken om de bitcoin te verplaatsen.

Eerder dit jaar maakte vastgoedgigant Caruso Properties bekend dat ze bitcoin betalingen accepteren voor aankopen van vastgoed. Hiervoor werken ze samen met Gemini, de tevens Amerikaanse beurs van de broers Winklevoss. Ook hebben ze zelf in bitcoin geïnvesteerd, als onderdeel van de kasreserve.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwslenen