Iemand stuurt 4 bitcoin naar Satoshi Nakamoto

Satoshi Nakamoto – wie dat ook mag zijn – krijgt nog steeds geld toegestuurd. Eergisteren stuurde iemand zelfs 4 BTC naar de pseudonieme bedenker van bitcoin!

Gulle (onnodige) donatie

Omdat de blockchain transparant is, kan iedereen de geldstromen volgen. Zo kun je ook zien wat het Genesis Block was, het allereerste begin van bitcoin. Hierin kreeg Satoshi Nakamoto 50 bitcoin op een publiek adres. Van de blocken die hierop volgden neemt men aan dat deze ook van Satoshi zijn.

Gezien bitcoin vorige week zijn 14e verjaardag vierde, kwam dit Genesis Block weer regelmatig voorbij. Zo nu en dan sturen mensen ‘dust’ naar het adres toe, bijvoorbeeld om het heugelijke feit van de geboorte van bitcoin te vieren.

Dit ‘dust’ is een kleine beetje bitcoin die bijna niets waard zijn. In totaal staat er daarom nu ruim 72 BTC op het coinbase-adres. 50 BTC van de block subsidie, en 22 BTC van buitenstaanders. In totaal kreeg het desbetreffende adres “1A1zP1eP5QGefi2DMPTfTL5SLmv7DivfNa” al 3.645 transacties toegestuurd.

Opmerkelijk genoeg was er gisteren iemand die 4,0 bitcoin naar Satoshi stuurde, ter waarde van $68.000! De verzender is het geld kwijt, Satoshi is het geld rijker. Tenzij… Craig Wright achter deze actie zit, want dan consolideerde hij zijn UTXO’s – zo is de grap die op Twitter rond gaat. Maar dat is natuurlijk onzin.

Inmiddels zit de transactie al ruim 200 blocken diep in de blockchain, dus zelfs als het een foutje was, zal de betaling nooit meer worden teruggedraaid. Het is overigens niet bekend of het een foutje (of een bewussie) was en wie er achter de gulle donatie zit. Onnodig was de donatie overigens wel, gezien men denkt dat Satoshi meer dan 1 miljoen BTC heeft. Voordeel is wel: bitcoin is weer een beetje schaarser.

Iemand stuurt 4 bitcoin naar Satoshi Nakamoto

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!