Ierse centraal bankier waarschuwt Bitcoiners: ‘Je kunt al je geld verliezen!’

Het hoofd van de Ierse centrale bank is niet te spreken over bitcoin (BTC): ”je kunt al je geld verliezen!”. Gabriel Makhlouf steekt zijn mening niet onder stoelen of banken.

Er zijn vandaag de dag steeds meer prominente figuren uit allerlei industrieën die in bitcoin een mooi alternatief zien op het huidige financiële systeem. Maar er zijn ook een hoop mensen die nog altijd hun twijfels hebben over de opkomst van een decentraal geldnetwerk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ierse centrale bank

Makhlouf ziet het als zijn rol om investeerders te ‘beschermen’ tegen risicovolle investeringen. De bankier waarschuwt bitcoiners en potentiële investeerders, hij vraagt zich hardop af of consumenten wel ‘de juiste keuze’ maken: ”Onze rol is het beschermen van consumenten.”

Hij voorziet overigens geen problemen voor de wereld van finance door de opkomst van BTC.

Bitcoin als asset

De Ier snapt niet waarom mensen in ‘crypto’ investeren. De topambtenaar erkent wel dat anderen bitcoin als asset zien, maar zelf moet hij er (in ieder geval publiekelijk) niets van hebben.

De bankier staat niet alleen in zijn wereldje. Eerder deze week deed zijn collega Agustin Carstens ook een opvallende voorspelling: bitcoin gaat kapot. Carstens is de bestuurder van Bank of International Settlements (BIS). Dat is de centrale bank voor centrale banken.

Carstens ziet meer in centraal geregelde digitale valuta.

Beide heren moeten dit eigenlijk ook wel uitdragen. Een van de belangrijkste taken van een centrale bank is geldcreatie en het (aan)sturen van de economie. Banken, politici of anderen kunnen niet zomaar bitcoin bijdrukken. Als bitcoin blijft doorgroeien dan hebben dit soort instanties mogelijk een probleem.

Poll

Hecht jij waarde aan de mening van een centraal bankier?Lees meer over:
bankBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...