‘Ik kocht bitcoin niet als verzekering tegen inflatie, ik was aan het gokken’

Jim Cramer, een bekende TV-persoonlijkheid in Amerika, waarschuwt zijn kijkers voor de cryptomarkt. Volgens hem werkt investeren in bitcoin en tokens alleen als er een volgende gek komt die het van je overkomt. In het Engels hebben ze daar een mooie term voor: the greater fool theory.

De beste man gaf zelf eerder al aan een groot deel van zijn bitcoin en ether te hebben verkocht toen er slecht nieuws kwam uit China. Het land kondigde eerder dit jaar aan dat ze met name miners en beurzen in het land harder gingen aanpakken. De presentator van ‘Mad Money’ koos toen eieren voor zijn geld. Een aantal maanden na de grote paniek staat de koers van bitcoin weer in de buurt van recordprijzen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Terug naar nu: Cramer geeft aan dat hij niet van zijn hele positie in bitcoin en de cryptomarkt stapt. Hij voorziet dat er nog miljoenen ‘greater fools’ komen die hem van zijn tokens en BTC kunnen ontdoen.

Cramer: “Ik heb geen bitcoin of ether gekocht als verzekering tegen inflatie. Eerlijk gezegd was ik aan het gokken. Ik gokte gewoon op de psychologie van de massa, en ik heb geen idee waarom deze dingen omhoog gingen.”

De presentator lijkt dus nog niet overtuigd van bitcoin als spaarmiddel voor de toekomst. Hij ziet het meer als extra belegging, een gokje.

Wel geeft hij publiekelijk aan dat hij verwacht dat de prijs nog veel hoger gaat komen in dollartermen. Niet door iets fundamenteels, maar omdat er meer ‘gekkies’ zullen zijn die zich in willen kopen.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...