IMF Introduceert C-RAM: Een Nieuwe Methode voor Crypto-Risicobeoordeling

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft onlangs een document uitgebracht waarin een methode wordt beschreven om de gevaren van digitale valuta’s per land te evalueren. Deze zogenoemde crypto-risico-evaluatiemethode (C-RAM) is bedoeld om landen te ondersteunen bij het herkennen van risico’s in de cryptomarkt en het ontwikkelen van toepasselijke beleidsmaatregelen.

Wat betekent ‘matrix’ in deze setting? Een matrix is hier een gestructureerd systeem om data te ordenen en te bestuderen, wat helpt bij besluitvorming door diverse aspecten te overwegen.

De C-RAM van het IMF volgt een aanpak in drie fases. De eerste fase gebruikt een beslissingsmodel om de grote economische invloed van digitale valuta’s te evalueren. Daarna worden criteria onderzocht die lijken op die van de traditionele financiële wereld. De laatste fase kijkt naar globale economische risico’s die de algehele risico-evaluatie van landen beïnvloeden.

IMF Komt Met Nieuwe Methode Om Risico Van Bitcoin En Crypto Te Beoordelen

Een concreet voorbeeld van deze methode is de evaluatie van El Salvador, dat in 2021 Bitcoin als officieel betaalmiddel accepteerde. Volgens het IMF-document brengt Bitcoin in El Salvador diverse markt-, liquiditeits- en regelgevingsuitdagingen met zich mee. Er zijn ook zorgen over een mogelijke volledige overgang naar crypto in het land, wat de financiële zekerheid kan aantasten.

Het is van belang te benadrukken dat het IMF al eerder kritiek had op El Salvador’s keuze voor Bitcoin. Ze hebben zelfs gesuggereerd dat het land deze beslissing zou moeten herzien vanwege de aanzienlijke gevaren op vlakken als financiële zekerheid en bescherming van de consument.

Terwijl de wereld van crypto zich snel ontwikkelt, proberen toezichthouders gelijke tred te houden en relevante regels op te stellen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsIMF

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...