Rapper uit Namibië verstopt Bitcoin in zijn nieuwste nummer

Een rapper uit Namibië brengt op een originele manier zijn muziek onder de aandacht: hij maakt er een heuse bitcoinspeurtocht van. Heb jij een oog voor detail? Dan is de mogelijk je kans op wat extra bitcoin. Er staat 0,75 bitcoin op een adres waar alleen de snelste mee vandoor kan gaan.

Het nummer heeft een toepasselijke naam: Best Combination. Er zitten 12 hints naar woorden verstopt in de clip en de muziek. Houd bijvoorbeeld oog voor binaire code in de video als je meedoet aan de zoektocht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Let op! Het is bij dit soort acties moeilijk om te bevestigen of je als schatzoeker ook echt een kans maakt. Bij bitcoin geldt: weg is weg. Als er iemand (binnen het productieteam bijvoorbeeld) eerder het geld wegstuurt dan jij, is de actie voorbij.

Daardoor is het echter wel direct een leuke opzet. Als er niet wordt geklooid door de organisatie zal er slechts één winnaar uit de bus komen: iemand die de private keys heeft gevonden en als een speer de bitcoin verstuurt naar een ander adres.

Het bitcoin adres met de prijs kun je hier vinden: bc1qpuaqektgjqe2zsh7m0qg5edxa4h5mkfex22pfr.

De videoclip is leuker dan de muziek, maar dat zal een smaak dingetje zijn. Wil je op zoek naar de verbogen schat? Bekijk en beluister het nummer dan hieronder.

Bitcoin speurtocht

De artiest pakt groots uit met deze speurtocht. Het is een mooie marketingstunt, want normaal gesproken komen dit soort clips niet voorbij op websites als deze.

Bitcoin is niet meer iets dat alleen wordt geassocieerd met zolderkamernerds. Het is ook een populair merk. Waar je (afhankelijk van je doelgroep) gebruik van kunt maken. Met een beetje geluk gaat deze zoektocht als een vuurtje over Bitcoin Twitter en hebben ze in Namibië een hitje te pakken.

In onderstaande uitlegvideo hoor je meer over de speurtocht.

Also read

Bitcoin en private keys. Wat zijn het en hoe werkt het?

 
Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...