In El Salvador kun je nu ook schoolgeld, internet en water met Bitcoin afrekenen

In El Salvador kun je nu ook schoolgeld, internet en water met Bitcoin afrekenen

Bitrefill heeft een nieuwe betaaldienst gelanceerd in El Salvador. Daardoor kan men nu voor veel meer diensten met Bitcoin afrekenen via het Lightning Netwerk, met name voor enkele basisbehoeften.

Bitcoin als betaalmiddel

Het bedrijf dat bekend staat vanwege de prepaid betaalkaarten, maakte de aankondiging bekend op de Adopting Bitcoin-conferentie die de afgelopen drie dagen gaande was El Salvador.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin is sinds 7 september een wettig betaalmiddel in El Salvador, maar veel (kleine) bedrijven hielden zich niet aan de eis om de digitale valuta als betaalmethode te omarmen. Grote multinationals zoals McDonalds, Starbucks, PizzaHut en ChinaWok accepteerden al wel 'sats'. Lokale bedrijven bleven tot dusver nog achter.

Sommigen hebben zelfs verklaard dat ze liever omzet verliezen, dan om het te integreren. Bitrefill biedt nu een oplossing voor deze bedrijven, zodat ze zich gemakkelijk kunnen aanpassen aan het gebruik van Bitcoin.

Met de betalingsmethode van Bitrefill kunnen Salvadoranen 150 verschillende diensten betalen met Bitcoin, waaronder voor internet, water, verzekeringen, leningen, belastingen, hypotheek en schoolgeld. Er zijn momenteel 12 diensten beschikbaar op de website. Al de andere opties zullen de komende weken worden toegevoegd.

Het platform maakt gebruik van het Lightning Network, maar werkt ook met on-chain transacties.

Samenwerking Puntoexpress

Om dit allemaal mogelijk te maken, werkt Bitrefill samen met Puntoexpress, een lokaal betalingsplatform. Men hoeft alleen maar een e-mailadres op te geven om een ​​vouchercode en ontvangstbewijs te krijgen.

Slechts 30% van de El Salvadoranen heeft een bankrekening, terwijl miljoenen burgers (tot meer dan 50%) een Bitcoin wallet heeft gedownload.

Vroeger moest men fysiek naar de balie van bijvoorbeeld energiebedrijven gaan om met contant geld de betaling te doen. Zonder bankrekening was er niet echt een alternatief. Nu met Bitcoin wel.

Door de samenwerking van Bitrefill kan men gewoon digitaal, snel en goedkoop deze transactie voltooien. Niet alleen een leuke gimmick dus, maar ook vooral een enorme stap vooruit voor de lokale bevolking.

Bitrefill maakt ook bekend dat ze in 2021 in totaal 187.000 aankopen in El Salvador hebben verwerkt. 88% daarvan waren afkomstig uit de hoofdstad, San Salvador. Er was een piek van 20.000 betalingen in september toen de ‘Bitcoin-wet’ van kracht ging.

Ben je benieuwd hoe betalingen met Bitcoin eraan toe gaan in El Salvador? Bekijk dan vooral onze documentaire!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin lightning El Salvador

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan