‘In januari maakten 1 miljoen mensen kennis met Bitcoin via Cash App’

Amrita Ahuja, de financieel directeur van Square, vertelt dat hun populaire Cash App in januari een recordaantal nieuwe bitcoiners heeft geregistreerd. De interesse onder retailbeleggers lijkt daarmee enorm in de lift te zitten.

Cash App

In een interview met CNBC onthulde Ahuja dat meer dan één miljoen gebruikers vorige maand voor het eerst bitcoin kochten via de Cash App.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“We hadden in 2020 in totaal 3 miljoen mensen die bitcoin kochten via de Cash App. En in januari waren er één miljoen mensen die voor het eerst kennis maakten met Bitcoin.”

Ze krijgt ook de vraag hoe het met het risicoprofiel zit van bitcoin, en welke strategie hierbij past. Want ja, de cryptomunt is weer ouderwets volatiel. Ahuja antwoord als volgt:

“We zien dat Bitcoin in lijn is met ons doel, namelijk ‘financial empowerment’. En het betekent dat we mensen toegang willen geven aan financiële tools die ze nog nooit eerder hadden. Wij denken dat Bitcoin hierbij uitstekend past.”

Tegelijkertijd heeft Square 24 miljoen maandelijkse gebruikers in de Cash App. Je kunt namelijk buiten bitcoin voor veel meer producten bij ze terecht, waaronder (fracties van) aandelen. Theoretisch gezien is dus zelfs bínnen de Cash App nog een hele grote groep die het nog niet aandurfde met bitcoin.

Kasreserves

De CFO praatte bij CNBC ook over de kasreserves die Square in bitcoin aanhoudt, wat nu op 5% van het totaal neer komt. Ze zien intern hoe groot de markt van Bitcoin is, en hoe deze evalueert, aldus de CFO.

De opmerkingen van Ahuji kwamen enkele dagen nadat het betalingsbedrijf voor $170 miljoen aan bitcoin bijkocht. In oktober vorig jaar kochten ze ook al 4.709 BTC op.

Uit de laatste kwartaalcijfers van Square bleek dat bitcoin eind 2020 ongeveer 5 procent van de totale kaspositie van het bedrijf vertegenwoordigde. Het totaal aantal bitcoin onder beheer komt op 8.027 Bitcoin (BTC).

Tot slot gaf ze ook aan dat het bedrijf gefocust is op de “langetermijnvisie”. Ze gaan de investering regelmatig evalueren om in te spelen op de markt. Of dat betekent dat ze meer bitcoin gaan opkopen (of een deel gaan verkopen) laat ze in het midden.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Square