India gaat bitcoin als betaalmiddel verbieden, strenge regels op komst

India gaat bitcoin als betaalmiddel verbieden, strenge regels op komst

India maakt zich op voor een verbod op bitcoin (BTC) als betaalmiddel. Cryptocurrency's worden niet verboden, maar er zijn strenge regels op komst. Dat meldt de Economic Times.

De Indiase regering wil deze winter een wetsvoorstel doen in het parlement. Over de details moet nog worden onderhandeld, maar date kern staat wel vast. Het wetsvoorstel zou niet gaan om een totaalverbod zoals eerder werd gesuggereerd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Naast wettelijke kaders voor het gebruik van bitcoin moeten ook bedrijven in het land op gaan letten. Bedrijven mogen geen mensen lokken met reclames en andere manieren om klanten te trekken.

Bij dit soort regels is het altijd de vraag hoe dit allemaal te handhaven is. Feit is wel dat, als dit wetsvoorstel er door komt, er een hoop gaat veranderen voor bitcoiners in India.

Gevolgen

Dit soort plannetjes hebben altijd gevolgen. Cryptobeurzen WazirX en Bitbins zijn voorlopig gestopt met advertenties. Tegenover CoinDesk geeft een woordvoerder van WazirX echter aan dat zij al stopte met adverteren in augustus. Dat had dus niet direct te maken met de mogelijke nieuwe wetten.

Afgelopen maandag gingen verschillende bedrijven uit India in gesprek met met de overheid. Het onderwerp van de vergadering: ‘CryptoFinance: Opportunities and Challenges’. Dit was een van de eerste stappen naar een gereguleerde markt in India.

Het grootste vraagstuk is: in welke activa klasse wordt bitcoin ingedeeld? Voorlopig lijkt een verbod van de baan, maar het land met ruim 1,38 miljard inwoners niet van plan om een positief klimaat rondom cryptocurrency's te creeëren.

Lees meer over:
Bitcoin India

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties