India gaat bitcoin als betaalmiddel verbieden, strenge regels op komst

India maakt zich op voor een verbod op bitcoin (BTC) als betaalmiddel. Cryptocurrency’s worden niet verboden, maar er zijn strenge regels op komst. Dat meldt de Economic Times.

De Indiase regering wil deze winter een wetsvoorstel doen in het parlement. Over de details moet nog worden onderhandeld, maar date kern staat wel vast. Het wetsvoorstel zou niet gaan om een totaalverbod zoals eerder werd gesuggereerd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Naast wettelijke kaders voor het gebruik van bitcoin moeten ook bedrijven in het land op gaan letten. Bedrijven mogen geen mensen lokken met reclames en andere manieren om klanten te trekken.

Bij dit soort regels is het altijd de vraag hoe dit allemaal te handhaven is. Feit is wel dat, als dit wetsvoorstel er door komt, er een hoop gaat veranderen voor bitcoiners in India.

Gevolgen

Dit soort plannetjes hebben altijd gevolgen. Cryptobeurzen WazirX en Bitbins zijn voorlopig gestopt met advertenties. Tegenover CoinDesk geeft een woordvoerder van WazirX echter aan dat zij al stopte met adverteren in augustus. Dat had dus niet direct te maken met de mogelijke nieuwe wetten.

Afgelopen maandag gingen verschillende bedrijven uit India in gesprek met met de overheid. Het onderwerp van de vergadering: ‘CryptoFinance: Opportunities and Challenges’. Dit was een van de eerste stappen naar een gereguleerde markt in India.

Het grootste vraagstuk is: in welke activa klasse wordt bitcoin ingedeeld? Voorlopig lijkt een verbod van de baan, maar het land met ruim 1,38 miljard inwoners niet van plan om een positief klimaat rondom cryptocurrency’s te creeëren.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsIndia

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!