Overheid India in gesprek met leiders bitcoinbedrijven

Overheid India in gesprek met leiders bitcoinbedrijven

Vanochtend is een aantal leden van het Indiase parlement in gesprek gegaan met vertegenwoordigers van de crypto-industrie in het land. Onderwerp van de vergadering: ‘CryptoFinance: Opportunities and Challenges’. Het lijkt een eerste stap op weg naar een gereguleerde cryptomarkt in India, waar in februari van dit jaar nog werd gesproken van een ‘totaalverbod op investeringen in cryptovaluta’.

De bijeenkomst vond plaats in New Delhi om 15.00 uur lokale tijd en werd geleid door de Permanente Commissie Financiën, waarin leden van de Rajya Sabha (Eerste Kamer) en Lok Sabha (Tweede Kamer) zitten. Namens de cryptobedrijven zijn in ieder geval leden van de Blockchain & Crypto Assets Council (BACC) uitgenodigd. De BACC komt voort uit de Internet and Mobile Association of India (IAMIA), die vorig jaar een belangrijke rechtszaak tegen de Centrale Bank (RBI) van India heeft gewonnen. In die rechtszaak werd bepaald dat een besluit van de RBI uit 2018 om banken en andere financiële instellingen te verbieden om cryptotransacties te faciliteren ongrondwettelijk was.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bedrijven die zijn aangesloten bij de BACC hebben zichzelf per juni van dit jaar onder toezicht geplaatst. Ze moeten zich houden aan een gedragscode met onder andere regels tegen witwassen en het financieren van terrorisme. Na het winnen van de rechtszaak en zelfregulering is dit gesprek met de Commissie Financiën een volgende stap.

Volgens Harish B V, mede-oprichter van Unocoin, lid van de BACC, probeert de overheid op deze manier de industrie beter te begrijpen en is het overleg van maandag ook bedoeld om uit te vinden waaraan gewerkt wordt. "We zijn blij met de aanpak van de regering'', aldus Harish.

Er komen de laatste tijd geluiden naar buiten dat India de middenweg kiest tussen het uitbannen van de crypto-industrie (China) en het omarmen ervan (El Salvador). Dat zou een gunstig scenario zijn voor Bitcoin in een land met bijna 1,4 miljard inwoners.

Lees meer over:
Bitcoin regulering India

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties