Indiase bedrijven willen Bitcoin Futures ETF aanbieden

De India International Exchange gaat naar verluidt onderzoek doen naar financieel producten die zijn gebaseerd op digitale activa. Een opmerkelijke stap, gezien er in het land nog veel onduidelijkheid is over de status van (onder andere) bitcoin.

ETF in India?

Desondanks, spreken lokale financiële bedrijven hun steun uit over de lancering van een bitcoin exchange-traded funds (ETF).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een van die namen is Torus Kling Blockchain. Dit is een joint venture tussen Cosmea Financial Holding en Kling Trading India. Samen willen ze graag een ETF aanbieden die is gebaseerd op futurescontracten voor Bitcoin (en ook Ether). Dat meldde The Economic Times gisteren.

Het bedrijf heeft een memorandum ondertekend met de belangrijkste effectenbeurs van het land, de India International Exchange (INX). Het komt er op neer dat ze crypto-ETF’s willen lanceren die al in de Verenigde Staten zijn genoteerd.

Volgens het rapport is Torus Kling Blockchain van plan om deze financieel producten tegen het einde van het huidige fiscale jaar in India aan te bieden. Bij voorkeur willen ze alles dus al vóór maart 2022 operationeel hebben.

Goedkeuring nodig

Ze moeten daarbij wel goedkeuring krijgen van de International Financial Services Centres Authority (IFSCA) van India. Eind 2021 keurde de Indiase Securities and Exchange Board al wel het Invesco CoinShares Global Blockchain ETF Fund van Invesco goed. Dit is echter meer gericht op ‘blockchainbedrijven’ dan op ‘bitcoin’.

Ondanks dat een verbod op cryptovaluta van de centrale bank door het Hooggerechtshof is teruggedraaid, is er nog veel onduidelijkheid over de status van bitcoin in India.

Premier Modi riep er wel toe op om samen met andere landen te werken aan regulering. Ook berichtte een lokale nieuwszender dat een verbod van tafel is, maar dat regels superstreng zullen zijn.

Ook was er een sprankje hoop: een cryptobeurs kreeg een bankrekening bij een nationale bank. Iets dat sinds het papieren verbod niet meer gebeurde.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETFIndia