‘Indiase beurs WazirX moet 40% van personeel ontslaan’

De Indiase cryptobeurs WazirX moet 40% van zijn personeel ontslaan. De ontslagen werknemers krijgen nog anderhalve maand doorbetaald. Dat meldt Coindesk op basis van enkele bronnen.

Het zou gaan om 50 tot 70 mensen die op straat komen te staan en die zich niet meer hoeven te melden. In totaal werken er 150 man bij het bitcoinbedrijf. De ontslagen vallen organisatiebreed van klantenservice, human resources tot het management.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een verklaring voor de ingreep is de huidige bearmarkt, waardoor het lokale handelsvolume in India is teruggelopen. Dat is ongunstig voor beurzen, want die verdienen aan zoveel mogelijk transacties. Ook de strengere regelgeving in het land heeft bijgedragen aan de malheur, mensen vinden het te risicovol om exposure te hebben aan crypto’s.

Uit data van Goingecko is het handelsvolume bij WazirX drastisch gedaald van een record van 478 miljoen op 28 oktober 2021 tot 1,5 miljoen op 1 oktober 2022. Een dagelijks volume van één miljoen dollar is simpelweg niet genoeg om de begroting recht te breien.

De afgelopen dagen is de Indiase beurs geconfronteerd met een hele reeks problemen, waaronder een online ruzie tussen ceo en oprichter Nischal Shetty en Binance CEO Changpeng Zhao over de vraag of Binance het moederbedrijf van de Indiase beurs is. Het dagelijkse handelsvolume was rond de tijd van deze ruzie nog circa 5 miljoen dollar, maar daarna daalden de volumes tot minder dan 2 miljoen dollar, volgens CoinGecko-gegevens.

WazirX is ook onderdeel van een federaal witwasonderzoek, waarbij er een inval is gedaan bij één van de directeuren van WazirX.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsIndia

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...