Indicator schiet op groen, in 2021 volgde er twee keer een bullmarkt voor bitcoin

1157 totale weergaven

Heb je wel eens gehoord van de guppy multiple moving averages? Nee? Let dan goed op. Deze indicator geeft namelijk een groen signaal

Indicator op groen

De GMMA is een indicator die twee typen voortschrijdende gemiddelden (MA’s) combineert. Het gebruikt hiervoor historische prijsgegevens. Voor het eerst dit jaar schiet de indicator de groene regionen in.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De technische analyse-tool is ontwikkeld door de Australische trader Daryl Guppy. Het laat zien wat de sterkte en het momentum van de huidige trend is. Als er een kruising van de indicator-lijnen te zien is, is dit vaak een bevestiging van een nieuwe trend.

Een bullish cross vindt plaats als de ‘groene band’ (die de voortschrijdende gemiddelden op de korte termijn vertegenwoordigt) de ‘rode band’ (van de voortschrijdende gemiddelden op de lange termijn) doorkruist.

Door de stijging van bitcoin van de laatste week, heeft dit fenomeen zich voorgedaan. De vorige keer dat er een bullish cross in 2021 gebeurde, volgde er een (korte) bullmarkt.

Indicator schiet op groen, in 2021 volgde er twee keer een bullmarkt voor bitcoin

Tot slot nog even kort de specifieke ‘bands’ die er in de indicator worden gebruikt:

  • De korte-termijn MA’s gebruiken doorgaans de tijdframes 3, 5, 8, 10, 12, en 15. 
  • De lange-termijn MA’s gebruiken doorgaans de tijdframes 30, 35, 40, 45, 50, en 60.

Losse moving averages staan vaak bekend als steun- of weerstandsniveau’s. Helemaal als het de MA’s op grotere timeframes betreft. Een indicator die deze data combineert zoals de GMMA wordt daardoor vaak als betrouwbaar gezien.

Echter: de GMMA staat wel bekend als een ‘lagging’ indicator, omdat er eerst een tijd overheen gaat voordat de trend-reversal echt bevestigd wordt. Er zijn nooit garanties, en al helemaal niet in de bitcoinmarkt. Pas dus goed op als je een handelaar bent die het momentum probeert te vangen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsIndicator

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...