Volgens deze 4 indicatoren gaat de prijs van Bitcoin door $11.000

Naar aanleiding van het Square nieuws, maakte de Bitcoin koers een mooie stijging door $10.800. Blijft het hierbij of zijn er meer argumenten aan te wijzen voor meer groei?

1. Square

Een bedrag van 50 miljoen dollar aan BTC is misschien klein bier. Maar dat het beursgenoteerde techbedrijf Bitcoin op zijn bedrijfsbalans zet, heeft vooral symbolische waarde.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat om geen klein bedrijf (beurswaarde 98 miljard dollar) en om een sterk merk op de millennial markt in Amerika. De Cash App is een veelgebruikte app onder die groep.

Bovendien is medeoprichter Jack Dorsey een zelfverklaard aanhanger van Bitcoin én CEO van Twitter. Ander leuk feitje: Square heeft een licentie om vanaf 2021 bancaire diensten aan te bieden.

Amrita Ahuja, de Chief Technology Officer van Square, licht het als volgt toe:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Bitcoin heeft alles in zich om een succesvolle valute te zijn. We stimuleren de adoptie door de Bitcoin community te steunen. We zien Bitcoin als een belangrijke broksteen voor meer financiële inclusie.[/penci_blockquote]

Daarmee is Square wellicht een naam die meer naechoot dan MicroStrategy, de IT-dienstverlener die weliswaar 425 miljoen dollar in BTC stak.

2. Lage volatiliteit

Raoul Pal, de CEO van de Real Vision Group, benadrukte het eerder deze week: de historische (statische) volatiliteit van Bitcoin ligt laag. Technisch gezien zijn de Bollinger Bands in de grafiek een stuk nauwer dan eerder dit jaar.

Hij verwijst daarmee naar de 30-daagse volatiliteit, een standaarddeviatie die staat voor het rendement dat Bitcoin de afgelopen 30 dagen heeft behaald. De afgelopen vijf jaar is het slechts 7 keer gebeurd dat deze indicator zo laag stond (rond 20%).

Dat is historische gezien een voorteken dat de koers uitbreekt (in 6 van de 7 gevallen een uitbraak naar boven). Dat de koers support vindt boven $10.500, is een ander teken dat de markt aan het accumuleren is (dips worden opgekocht).

Volgens deze 4 indicatoren gaat de prijs van Bitcoin door $11.000

3. Bitcoin ‘entiteiten’ en on-chain beveiliging groeit

Bovendien is het aantal Bitcoin ‘entiteiten’ op de blockchain de afgelopen weken significant toegenomen. Analist Cole Garner zag dat er op één dag 22.000 nieuwe Bitcoin “entiteiten” zijn aangemaakt. Normaliter zijn er dat tussen de vijf – en tienduizend per dag.

Volgens on-chain onderzoeker Glassnode zijn het simpelweg actoren die voor het eerst een transactie deden op het Bitcoin netwerk. Achter een dergelijke actor kan één of meerdere personen schuilgaan.

Garnerlegt een verband met een consumentencampagne in China. De autoriteiten aldaar ‘promoten’ digitale assets als een rendabele investering. Dat zou de plotse groei moeten verklaren.

Tegelijkertijd laat de rekenkracht van het Bitcoin netwerk weer nieuwe hoogten zien. Onderzoekers van Glassnode zeggen daar het volgende over:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”De rekenkracht van het netwerk ging naar 170 exahash per seconde op de uurgrafiek van de 24 uurs moving average. Dat is een stijging van 40% sinds de halvening op 11 mei”. [/penci_blockquote]

Volgens deze 4 indicatoren gaat de prijs van Bitcoin door $11.000

4. Tether voorraad naar 15 miljard dollar

Opmerkelijk is dat de voorraad aan Tether USDT significant is gegroeid de afgelopen maanden van 4 miljard dollar naar 15 miljard dollar. Dat valt ook de Britse, anonieme analist en handelaar filbfilb op.

Hij deelt deze tweet, omdat het informatie geeft over een bepaalde marktverwachting. Het is een grote hoeveelheid stablecoin dat aan de zijlijn staat op beurzen en nog niet in cryptocurrency’s is gestoken.

Volgens filbfilb was er in 2019 ook sprake van éérst verruiming van de USDT voorraad, voordat de prijs van Bitcoin ging stijgen. Hou daarbij altijd er rekening mee dat de prijs ook weer gaat corrigeren doordat handelaren winst nemen.

Hij voorziet in zijn marktupdate de komende week wel een forse beweging van de prijs.

Volgens deze 4 indicatoren gaat de prijs van Bitcoin door $11.000

bron: filbfilb Twitter

Volgens Santiment, een andere on-chain databoer, heeft de koers voorlopig een bodem te pakken bij $10.550. Dat de Amerikaanse president Donald Trump voorlopig afziet van een nieuw steunpakket, heeft de koers geen slecht gedaan.

Bitcoin is een zéér volatiele asset doordat het een zeer kleine asset is. Hou daarom rekening met plotse koersschommelingen.

Lees meer over:
BitcoinBTCkoers

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Snellere Herstelperiode voor Bitcoin dan Vorige Cycli?

Volgens recente bevindingen van K33 Research zou de bitcoinmarkt zich mogelijk sneller herstellen dan in...

Nieuws
Bitcoin Update: Drie Intrigerende Scenario’s voor de Komende Handelsweek

De Bitcoin koers staat momenteel stevig te dringen tegen de weerstand rond $45.000. In deze...

Nieuws
Terra Luna Koers Daalt 10% Na Uitlevering Do Kwon Maar Analisten Voorspellen Nieuwe Crypto Rally Nav LUNC Burn – Gaat Luna Herstellen in 2023?

De cryptowereld staat nooit stil, en recente gebeurtenissen rondom Terra Luna en zijn oprichter Do...

Nieuws
‘Cryptohacker uit 2021 gebruikt Magic The Gathering om geld wit te wassen’

Volgens de pseudonieme blockchain speurder ZachXBT, heeft de hacker die in 2021 het DeFi-platform Uranium...

Nieuws
SOL Koers Registreert 633% YTD – Waarom Stijgt Solana Zo Hard En Kan Solana 100 Euro Worden Dit Jaar

De Solana koers is voor het eerst in bijna 2 jaar weer door het van...

Lees meer