ING verkoopt crypto custodytak aan Gmex Group

ING verkoopt crypto custodytak aan Gmex Group

De ING heeft zijn crypto custodytak en de bijbehorende infrastructuurtechnologie Pyctor verkocht aan Gmex Group. Dat maakt de laatstgenoemde partij vandaag bekend in een persbericht. Pyctor is een stukje technologie waarmee crypto activa gemakkelijker zijn te bewaren binnen een bedrijfsomgeving.

De technologie komt voort uit het innovatielab ING Neo, een samenwerking tussen enkele grote financials en toezichthouders.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De technologische oplossing Pyctor valt nu onder de paraplu van Gmex. Gmex-bestuursvoorzitter en CEO Hirander Misra is ook direct benoemd tot de baas van Pyctor. ING blijft samenwerken met Pyctor via het digitale activateam van ING.

Olivier Guillaumond, global head of innovation labs & fintechs bij ING zegt dat Gmex 'Pyctor naar de volgende fase kan schalen'.

'Deze oplossing leidt tot connectiviteit tussen meerdere handelspartijen en bewaarders van digitale activa, en pakt de interoperabiliteitsproblemen in de markt aan'.

ING is sinds 2019 actief binnen de markt van cryptobewaardiensten. Tot een bitcoin wallet voor consumenten is het echter nooit gekomen. Door de verkoop van de custodytak in de huidige bearmarkt lijkt dat ook verder weg dan ooit.

Lees meer over:
Bitcoin wallet ING

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties