In 2020 vonden institutionele beleggers écht de weg naar Bitcoin (BTC)

Op 11 december van dit jaar schreef een bekende auteur binnen de financiële wereld in zijn nieuwsbrief dat het institutionele geld bitcoin instroomt. Dit zou volgens hem betekenen dat de vraag naar bitcoin vele malen groter zou zijn dan het aanbod.

Minder dan een week later kwam het nieuws naar buiten dat assetmanager Ruffer voor meer dan €600 miljoen aan bitcoin had gekocht. Een investering met ongeveer 2.7% van het totale vermogen van het fonds.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een ander voorbeeld is de vermogensbeheerder Jefferies: het bedrijf verkocht 5% van hun goud en koopt daar bitcoin van.

Het begin van een trend

De investering van Ruffer wordt nu door de industrie geïnterpreteerd als het begin van de trend om je portfolio te diversificeren met bitcoin. Het lijkt erop dat het institutionele geld bitcoin niet langer kan en mag negeren.

En daar zijn wij als bitcoiners natuurlijk meer dan blij mee. De voorspellingen en hoop die we al jaren uitspreken beginnen nu eindelijk waarheid te worden. Het stijgen van de prijs is lekker, maar ook het op deze manier halen van je gelijk voelt natuurlijk goed.

Had je enkele jaren geleden of zelfs vorig jaar gezegd dat dit tegen het einde van 2020 zou gebeuren, dan werd je voor gek verklaard.

De perceptie over bitcoin is aan het veranderen en dat gaat nu ineens heel snel. Van geld dat alleen maar interessant is voor internetgekkies en criminelen, naar een store of value die kan concurreren met goud. Het grote publiek heeft weleens slechter over bitcoin gedacht.

Bitcoin gaat niet meer weg

Bitcoin is de beste vorm van geld die we ooit hebben gehad en gaat niet zomaar meer weg. In het verleden waren veel mensen nog bang voor een algeheel verbod, maar dat lijkt nu volledig van de baan.

In de meeste jurisdicties begint bitcoin een plekje te krijgen in de wet- en regelgeving. Hoewel dat niet volledig strookt met het ultieme einddoel van bitcoin om een vrije en soevereine vorm van geld te zijn, is het een (onvermijdelijke) stap in de goede richting.

Je kunt niet verwachten een rol gaat spelen binnen het huidige financiële systeem én ongereguleerd blijft. Wetgevers zullen er alles aan doen om het beest een beetje onder controle te houden. Op de lange termijn zal dat nooit lukken, maar op de korte termijn is het onvermijdelijk.

Bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....