"Institutionele investeerders kopen nog geen bitcoin"

"Institutionele investeerders kopen nog geen bitcoin"

Bitcoin is de maand oktober goed begonnen, maar volgens MAC_D van on-chain analysebedrijf CryptoQuant moeten we ons geen illusies maken. "Wees vooral niet te blij met de huidige stijgingen en houd in je achterhoofd dat we op ieder moment een nieuwe dalingen kunnen inzetten", aldus MAC_D.

Institutionele beleggers kopen niet

De analist van CryptoQuant constateert namelijk dat institutionele beleggers van Amerikaanse bodem op dit moment nog niet aan het kopen zijn. "De Coinbase Premium Index is een goede indicator voor het koopgedrag van Amerikaanse institutionele beleggers [...] hoewel de index positieve getallen laat zien, is er ten opzichte van juni weinig veranderd", aldus MAC_D.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"Institutionele investeerders kopen nog geen bitcoin"

In juni hebben we natuurlijk de beruchte val naar 17.600 dollar gemaakt met bitcoin, waardoor de huidige mate van interesse van het Amerikaanse institutionele publiek nog zeker geen reden is om optimistisch te worden. Verder is de Fund Volume Index sinds juni aan een daling bezig en hebben we vanuit die hoek ook geen positieve signalen ontvangen.

"Institutionele investeerders kopen nog geen bitcoin"

"Als we deze twee indicatoren in ogenschouw nemen, dan is er weinig reden om te hopen op een verandering van de trend, omdat er geen interesse is van de institutionele markt", zo gaat MAC_D verder met zijn verhaal.

Wachten op de Federal Reserve

Als we de woorden van MAC_D moeten geloven, dan is het wachten op de Federal Reserve, die voor november weer een FOMC-vergadering op de planning hebben staan. Tijdens die vergadering maken ze de nieuwe Amerikaanse rente bekend.

"Als de prijzen tot die tijd stijgen zonder dat institutionele beleggers ook meedoen in de markt, is er een grote kans dat we het opwaartse momentum verliezen rond de bekendmaking van de nieuwe Amerikaanse rente in november", aldus een weinig optimistische MAC_D.

De analist van CryptoQuant geeft zelf aan te wachten op het duidelijke koopsignaal van de institutionele beleggers. Wanneer die precies komt is niet duidelijk, maar op dit moment is daar zeker nog geen sprake van.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties