Bitcoin analyse: koers weer boven $30.000

Bitcoin analyse: koers weer boven $30.000

Bitcoin heeft vandaag met een stijging van +4,5% eindelijk iets belangrijks gedaan en staat weer boven de $30.000. Wat kunnen we de komende week verwachten?

De bitcoin koers staat momenteel op 18,693.37USD. We bespreken de meest relevante tijdsbestekken en geven een update over onze lopende long positie!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek 

We houden het eenvoudig en kort op de 4 uurgrafiek.

We letten met name op de 200MA’s en de vorige range lows van januari tot april 2022. Mochten we daadwerkelijk in de komende dagen verder omhoog gaan klimmen kunnen we hier flinke weerstand verwachten van de algemene neerwaartse trends op de dag- en de weekgrafiek.

Laten we snel verder gaan naar de 2 uurgrafiek.

Bitcoin analyse: koers weer boven $30.000

Bitcoin (BTC) 2-uurgrafiek

De trend op dit tijdsbestek is in de afgelopen bijna twee maanden het meest relevant gebleken, de recente zijwaartse prijsactie buiten beschouwing gelaten.

Sinds vannacht hebben we de trend op dit tijdsbestek voor het eerst sinds 6 april volledig teruggewonnen, terwijl we deze voortschrijdende gemiddelden verschillende keren als lokale weerstand (lokale toppen) hebben gediend. Voordat we de neerwaartse trend op alle tijdbestekken hebben voortgezet.

Zelfs toen de koers de afgelopen 2 weken zijwaarts bewoog binnen de prijsrange, bleven we de 200 MA's respecteren als een belangrijke weerstands-trend binnen de prijsrange.

Het is niets voor niets dat we de afgelopen weken de 200 MA’s op dit tijdsbestek in de gaten hebben gehouden. Het is heel onlogisch om nu te denken dat het terugwinnen van de MA’s geen grotere beweging naar boven zou kunnen betekenen. Het zou heel goed kunnen dat dit een eerste belangrijke bouwsteen (teken van kracht) is voor een nieuwe tijdelijke opwaartse trend richting de 200MA’s op de 4 uurgrafiek, rond de $32.400 of misschien zelfs $34.000 - $35.000, waar onze vorige range lows zich bevinden (januari tot april).

Bitcoin analyse: koers weer boven $30.000

Update long positie:

Onze long positie die we hebben gedeeld in de update van afgelopen zaterdag verloopt geheel volgens plan. Eerste target range high - $30.800 is vandaag al geraakt (+6.93%). Volgende target ligt op $32.750 (+13.72%), rond de 200 EMA 4 uursgrafiek.

Voor nu is het verstandig om je stop loss te verhogen tot boven je entry: $29.650. Op deze manier kunnen we zonder risico de trade de komende dagen laten lopen.

We hopen dat je tijdig in hebt kunnen stappen, laat het vooral even weten door een applaus te geven onderaan dit artikel!

Bitcoin analyse: koers weer boven $30.000

Bitcoin (BTC) 15-minutengrafiek

Nu we er in geslaagd zijn een belangrijke trend op de 2 uursgrafiek terug te winnen, is het enige dat ons in de weg staat: range high $38.800. Range high zorgde in de afgelopen weken al succesvol voor de nodige weerstand.

Je zou zeggen en denken dat het belang van het terugwinnen van een trend van twee maanden prioriteit krijgt boven de frustrerende zijwaartse prijsactie van de afgelopen tijd. Maar er is altijd een kans dat range high blijft doen wat het impliceert, namelijk fungeren als weerstand. Voordat we na definitief afgewezen te zijn alsnog range low gaan opzoeken. Dit is tenslotte onze prijsrange-analyse van de afgelopen tijd die ons al meerdere keren heeft beloond.

Als we de 2H 200MA’s alsnog als support kwijtraken, verliezen we alle hoop op een grotere opwaartse beweging richting de eerder genoemde belangrijke weerstanden op de hogere tijdsbestekken. In dit scenario moeten we helaas concluderen dat de prijsrange toch prioriteit heeft gekregen. Met als gevolg hervatting van de zijwaartse prijsactie van de afgelopen weken. We richten ons in dit scenario wederom op range low.

Mochten we in plaats hiervan weten uit te breken uit de prijsrange, dus boven range-high $38.800, hebben we op zijn minst voor de kortere termijn (dagen tot weken) een nieuwe bullish trend gevonden. We richten ons in dit geval op de eerder genoemde weerstanden: $32.400 (200 MA’s 4 uur) of misschien zelfs $34.000 - $35.000 (vorige range lows).

Bitcoin analyse: koers weer boven $30.000

Bitcoin Summer Sale: tot 50% korting + gratis Bitcoin Frisbee!

- Beach Towel | *NIEUW*
- Caps | Hodl of Moon
- Bitcoin Wijn | Rood of Wit
- Bitcoin Bier | Pilsener of IPA
- Condoom | Hot Sex & Bitcoin

Bitcoin analyse: koers weer boven $30.000

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties