Intel stopt alweer met bitcoin mining rigs

Chipfabrikant Intel gaat alweer stoppen met het produceren van bitcoin mining rigs. Dat vertelt het bedrijf dinsdag aan CoinDesk.

Intel stopt met miners

Een woordvoerder van Intel vertelt:

“Omdat we prioriteit geven aan onze investeringen in IDM 2.0, hebben we een einde gemaakt aan de Intel Blockscale 1000 Series ASIC’s, terwijl we onze Blockscale-klanten wel blijven ondersteunen.”

Het nieuws werd het eerst gebracht door de website Tom’s Hardware.

Huidige klanten hebben tot oktober 2023 om hun laatste orders te plaatsen. De miners zullen uiterlijk op 20 april 2024 worden verzonden.

Ondertussen heeft Intel bijna alle landings- en productpagina’s voor de Blockscale-chips van zijn website verwijderd.

Het bedrijf kondigde ongeveer een jaar geleden aan dat ze de miningmarkt instapten. De eerste klanten kondigden vol bombarie aan dat ze de Blockscale miners wilden aanschaffen. Namen zoals Argo Blockchain (ARBK), Block (SQ), Griid Infrastructure en Hive Blockchain (HIVE) kwamen naar boven.

Sindsdien heeft alleen Hive bevestigd dat ze daadwerkelijk Intel-chips gebruiken. Geen van de bedrijven reageerde op verzoeken om commentaar van Coindesk.

De hoop was dat Intel de duopolie van Bitmain en MicroBT kon doorbreken. Dat lijkt nu dus niet te gaan gebeuren. Het bedrijf blijft “kansen in de markt volgen”, aldus de woordvoerder.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining